Xoves. 25.04.2024
El tiempo

Crean un menú con produtos tradicional e de tempada para ofrecer aos peregrinos

Xornadas Gastronomicas na Casa de Trillo 2
Xornadas Gastronomicas na Casa de Trillo 2
Crean un menú con produtos tradicional e de tempada para ofrecer aos peregrinos

Onte xoves 17 de outubro tubo lugar en Casa Trillo a presentación do Proxecto “A Gastronomía Galega fai Camiño”, proxecto que foi subvencionado polo programa O teu Xacobeo da Xunta de Galicia. Unha cita que se desenvolveu na activa Casa de Trillo, en Santa Mariña, Muxía, e que pretende crear unha guía de pratos tradicionais e de producións locais e de tempada polas comarcas por onde transcorren os distintos Camiños de Santiago.

Xornadas Gastronomicas na Casa de Trillo

A xornada implicou tamén unha degustación destas receitas, e intenta servir para que restaurantes do Camiño a ofertar un menú para as persoas que peregrinen e o turismo en xeral elaborado con producións locais, tradicionais e de tempada.

Así presentouse e degustouse o Menú do Peregrino, proposto dende o GDR Costa da Morte feito con produtos do territorio. Propuxéronse dous menús: un de outono – inverno e outro de primaveira – verán.

MENU DO PEREGRINO Costa da Morte copia

Comentarios