Xoves. 28.03.2024

As Junior do Artai, campionas da Copa Coruña nunha fin de semana agridoce

As Junior do Artai campionas de Copa con Joaquin Moreira As Junior do Artai campionas de Copa con Joaquin Moreira

Fantástica nova a colleitada polas junior do Carnicería Daniel Artai que alzábase ca Copa Coruña 2018 tras vencer a Básquet Coruña en Riazor.

A fin de semana tivo sabor agridoce, pois o Calvo Xiria despedíase da temporada caendo na última xornada da Fase de Ascenso á liga EBA. Mágoa que o esforzo do Xiria non servirse para alcanzar o soño, pero o PBB de Porriño foi demasiado rival.

Final Copa Coruña Junior Feminino

• Resultado: BÁSQUET CORUÑA LEYMA - CARNICERÍA DANIEL ARTAI (40-53).
  • Parciais: 8-23; 14-31; 24-39: 40-53
  • CARNICERÍA DANIEL ARTAI (23+8+8+14): Nuria (12), Emma (4), Iria , Carla, Sarita (4), Lucía (15) Sabela (11) e Cayetana (7).

Vitoria merecida das colexiais nun partido, nunha gran final, pola esixencia que ten en si un partido destas características, polo ambientazo que había en Riazor (sobre 200 afeccionados) e polo enorme traballo realizado por esta xogadoras ao longo desta tempada. E é que o mérito deste grupo márcao a idade das xogadoras pois na final non habíia ningunha junior de segundo ano (lesionadas Paula e Sara) e das oito, tres eran cadetes.

A posta en escena das carballesas é o que desexa calquera adestrador en partidos deste tipo pois salvo o 1-0 e 3 a 2 para as xogadoras de Adrián Seijas, a partir de aí o marcador e o dominio do xogo foi para o bando azul. O primeiro cuarto foi un ciclón para as xogadoras de Moreira cun parcial de 8 a 23 e co técnico local obrigado a pedir os dous tempos mortos nese cuarto para que non se lle escapase a final. Nese cuarto os afeccionados carballeses tamén eran os dominadores da grada levando en volandas ás xogadoras. A final estivo aí, neses primeiros dez minutos; a partir de aí as locais trataron de meterse no partido, con loita e con ganas pero con pouco acerto mentres as carballesas con apromo e cunha boa lectura do xogo mantiñan as diferenzas e íanse ao descanso cun claro 14 a 31.

Na segunda parte o partido volveuse máis espeso no xogo e as canastras sucedíanse a contagotas e as locais ían limando as diferenzas, chegando a colocarse a once puntos en varias ocasións, acabando o cuarto con 24 a 39 tras unha canastra de Sabela e de Lucía.No último parcial volvérono a intentar as locais capaces de non dar o partido por perdido ata o último minuto e ata se chegaron a colocar en varias ocasións a dez puntos pero incapaces de baixar da chamada "barreira psicolóxica”.

Tralo pitido final, lóxica euforia para as "artaicas" e desconsuelo para as locais. As carballesas recibiron o trofeo de campioas e a celebración foi grande na pista, no vestuario e despois pola noite en Carballo.

Carballo acolle a Copa Coruña senior

O equipo sénior do Calvo Artai, logrou a súa clasificación á fase final da Copa Coruña tras lograr a vitoria o venres en Oleiros. A devandita fase celebrarase o domingo 27 en Carballo, e a elaacceden os primeiros clasificados de cada un dos catro grupos de competición e os outros tres finalistas serán o Idefic da Coruña, Irmandiños de Ferrol e o CB Laracha. Este será o calendario:

• Semifinal 1, ás 10:00h: Calvo Artai - Idefic Imatia Básquet Coruña.
  • Semifinal 2 ás 12:00: Irmandiños (Ferrol) contra Cervecería M3 Laracha.
  • Final: ás 17.00 horas.

Despedida agridoce para o Carballo Basket

73-71. Caia por só dous puntos o Carballo Basket en Porriño ante un rival que viña líder invicto na súa casa e que demostrou o seu potencial. Un partido co pavillón cheo de afeccionados vermellos para celebrar o título, que foi complicado para os carballeses, que aínda así mantiveron opcións de levarse o partido ata o último partido, pero esa canasta final non chegou e os verdes quedaron, outra vez, ás portas do ascenso.

Vázquez y Reino, a pola 3ª praza

Mentres, a campaña do equipo sénior do Carballo Básquet está sendo sobresaínte. este sábado xóganse a 3ª praza da 2ª Autonómica na casa, (sábado 26 ás 18:00h no Vila de Noia), despois de caer só por 5 puntos en Alariz.