Basket: A canteira toma o protagonismo

Infantis do ACB Costa da Morte Infantis do ACB Costa da Morte

Houbo parón esta fin de semana nas Ligas Sénior (non sabemos se sería polas desavenencias entre FIBA e Euroliga) polo que os Junior e a base tomaro o protagonismo.

Se por Cee contaron partidos por derrotas, por Carballo, os Junior do Xiria tampouco sumaron e só o fixo o cadro feminino do Artai.

Junior Masculino

• Resultado: ACB COSTA DA MORTE - SANTO DOMINGO BETANZOS (44-77)
  • ACB: Jorge (6); Dani; Luci (2); Fran (10); Iván (22); Anxo; Lois (2); Xabi (2); Jesús.

Duas caras amosadas polo conxunto costeiro. No primeiro cuarto se veu no pavillón un auténtico vendaval, xa que os visitantes pechaban liña de pase, e os ceenses caian na trampa e e perdían numerosos balóns, que remataban en fáciles contraataques. No segundo cuarto a tónica é parecida, mais o desacerto de Betanzos fai que o partido non se escape. Na segunda metade, o conxunto ceense mellora a súa imaxe, conseguindo non apresurarse e ler mais o xogo e atopar ó compañeiro libre, sumado a unha boa defensa incluso fai que os ceenses se leven o terceiro parcial por un punto de vantaxe. No derradeiro período, os ceenses continua facendo un bo xogo, se ben un arreon final dos visitantes é suficiente para levarse o parcial. Sen dúbida hai cousas a mellorar, pero van por boa liña os rapaces adestrados por Pais.

Ademais, tiveron ocasión de desputar os partidos correspondentes á liga Xogade "A.D. As Rías" os máis cativos do clube, os alevins e os benxamíns, ademais do infantil feminino que tamén xogará algúns encontros, para limar cousas adestradas. O mais importante foi que os cativos desfrutaron dunha boa xornada de baloncesto en Cee enfrontandose ao CB Noia e onde os resultados foron o de menos.

En canto as infantís, as mozas do ACB caían ante un bo Compañía, mentres que os de Manu non puideron competir en Cambre.

As infantis do ACB Choque das infantis do ACB

• Resultado: Ortodix Basket Xiria - Río Ourense Termal (49-73)
  • Ortodix: Jota (2); Javi (5/1t); Souto (2); Manu (19); Iago (-); Luciano (6); Martín (3); Mario (-); Juan (6); Edu (2); Carlos (2); Yago (2)
Jun-Masc-Ortodix-Ourense-Nov-Foto-Juan Castro Foto-Juan Carlos Castro Pombo

Tardou en entrar no partido o cadro carballés e tivo que tirar de agresividade para rematar o primeiro cuarto en empate. As perdas no segundo período impediu que os locais marchasen por diante. Pero a segunda metade foi ourensá, tras unha subida de intensidade nas dúas zonas, deixando un parcial de 9-26 no terceiro cuarto que sería definitivo.

2ª División Junior Feminina, Liga Provincial, xornada 3

• Resultado: CARNICERÍA DANIEL ARTAI - CB SANTO DOMINGO DE BETANZOS (45-34)
  • PARCIAIS: 20-7; 25-23; 36-27; 45-34
  • C.B. ARTAI (20+5+11+9): Iria, Carla, Sara (4), Sabela (8), Paula (3), Lucía (4), Nuria (6), Emma (8),Sarita (2) e Cayetana (10).
Lucia junior do Arta A artaica Lucía

Terceiro partido de liga para as carballesas e nuevamente no pabellón da zona escolar de Carballo (este e o primeiro ao ser locais e o da segunda xornada por ser o derbi contra Dimolk Xiria). Era o partido da xornada, os dous únicos equipos invictos da liga e a seriedade e a contundencia coa que ambos equipos afrontárono así o demostrou .O conxunto de Zeravica e Guillermo demostrou en Carballo que pese a non ter moitas xogadoras, só sete, sabe ao que xoga: defensa agresiva, moi intensas baixo os dous aros na loita polo rebote e unha intensidade moi alta durante todo o partido. Con esas armas puxeron en serios aprietos ás locais. E iso que os dez primeiros minutos volveron demostrar sobre a pista as virtudes desta tempada, cunha gran efectividad no tiro exterior ( catro triplos no primeiro cuarto) e cunha gran defensa (deixaron en sete puntos ás betanceiras). Pero a situación viró por completo no segundo parcial, coas visitantes máis incisivas na defensa e con ou ndomini aplastante no rebote (en varias xogadas chegaron a tirar ata en catro ocasiones na mesma posesión). Con 25 a 23 íanse os dous equipos ao vestuario.
No terceiro cuarto, as locais, con máis paciencia e coa igualdade no rebote volveron manexar pequenas rendas nunca superiores á decena de puntos, diferenza considerable vendo as anotacións dos dous equipos. Sen as opcións do rebote, as xogadoras de Zeravica e Guillermo quedáronse sen a posibilidade de apertar máis o partido (só anotaron 11 puntos en toda a segunda parte).

Cadete Masculino, 2ª División, xornada 2

• Resultado: ESCOLA BASKET XIRIA - CB ARTAI (12-81).
  • ESCOLA BASKET XIRIA: Rodriguez, Castro, Pose (2), Rios (6), Fraga (1), Melini (1), Pereira, F. Rodriguez, Moreira, Pena (2), Castiñeira.
  • C.B. ARTAI: Freire (6), Abe, Marco (10), Pablo (18), Samu (16), Javi S. (11), Julio (2), José (18).

Derbi carballés marcado pola diferencia física entre os colexiais (todos de segundo ano) e un Xiria formado por xogadores de 1º. Desde o primeiro momento, o maior ritmo e intensidade dos colexiais, unido á súa superioridade física, permitiulles conseguir unha renda no marcador, que crecía aos poucos co paso dos minutos ante o que pouco podían facer os xogadores de Héctor Añón.