Xoves. 28.03.2024

FSF: Un día de praia

Xogadoras do Fisober na praia con Santander ao fondo As Xogadoras do Fisober disfrutaron da praia cantábrica con Santander ao fondo

Ata Cantabria viaxaron as xogadoras do Fisober, e o que trouxeron de volta foron varias imaxes das fermosas praias do cantábrico. Porque os puntos e as sensacións quedaron en Latas de Ribamontán al Mar. E cun ollo mira cara abaixo o cadro do Fisober, que ten o descenso cada día máis reto.

Pola súa banda, en Liga Galega, o Semáforo non tiña partido, pero si tiñan os homes do Xunqueira, que vencían na casa ao Hércules e manteñen a 3ª posición.

Xa na Liga Provincial, o Ponteceso FSF non pasaba do empate nun partido chave para as súas aspiracións, ante o Fervenza B, 3º clasificado, quedando así a 3 puntos do Comarcal, a 5 do Ventorrilo e xa a 13 do destacado líder, A Baña.
As que non sumaban eran as Atletes de Esteiro, que non superaban o feitizo das Meigas.

2ª División Estatal, xornada 20

• Resultado: RIBAMONTÁN AL MAR C.F. – FISOBER F.S.F. (8-1).
  • Fisober: Lía, Laura, Ana, Paula Fandiño, Noe; tamén xogaron : Inés, Mai, Bárbara, Tamara, Leti.
  • Goles: 1-0 min.7 Laura, 2-0 min. 9 Isa, 3-0 min. 9 Isa, 4-0 min. 10 Laura, 5-0 min. 17 Leti, 6-0 min 20 Lorena (descanso), 6-1 min 24 Laura, 7-1 min 34 Laura, 8-1 min. 35 Laura.
Partido do Fisober en Lamas de Ribamontan Partido do Fisober en Lamas de Ribamontan

O resultado dio todo e o igual que na primeira volta o conxunto costeiro non foi quen de facerlle forza a un conxunto cántabro que se levou o partido con solvencia.

Esperou o Fisober a media pista deixándolle o peso do partido as cántabras. Dominaban as locais pero defendíase ben o conxunto costeiro. Ata que aos sete minutos a local Laura abría a lata, nunca mellor dito, e case puxo fin o partido. Caeron tres goles locais máis mediada esa primeira metade obra de Isa en dúas ocasións e Laura. E outros 3 antes do descanso.

Saiu mellor o Fisober na segunda metade, adiantando a presión e tentando mellorar. Así Laura facía o gol costeiro aos catro minutos da reanudación. O seu primeiro gol na categoría. E Mai a piques estivo de reducir aínda máis o electrónico. Pero foi a local Laura a que facía dous goles para poñer o 8 a 1 definitivo.

Duro rival para a volta tras semanas de parón para un Fisober que tentará refacerse a vindeira semana na que recibe a visita do Ordizia nas instalacións de O Conco.

Liga Galega Norte, xornada 23

FSF Villa de Cee masculino 2
  • Resultado: FSF Villa de Cee - AJ Pombo Hércules (4-2).
  • Villa de Cee:

Importante vitoria dos homes do Xunqueira que se manteñen no alto da táboa.

Liga Provincial, xornada 21

• Resultado: Comarcal A Fervenza FSF "B" - Concello de Ponteceso FSF (4-4).
  • A.D. VILA DE PONDAL-CONCELLO DE PONTECESO FSF: Isabel, Nuria, Aniña, Martina e Verónica - tamén xogaron - Carmen.
  • Goles: Andrea (2), Blanca e Natalia para as locais. Martina (2), Carmen e Verónica para as pontecesás.

Bo partido o visto a mañá do domingo no municipal de Narón, onde un Concello de Ponteceso FSF con varias baixas, conseguiu remontar un 2-0 para acabar conseguindo un punto moi valioso. Comezaba avisando xa o conxunto pontecesán de que non lle poñería as cousas fáciles ás locais, pois Martina mandaba un tiro ó longueiro na primeira xogada do Ponteceso. Pero pouco se asustaban as ferrolanad que, tras un erro defensivo das pondalianas, se adiantaban no marcador. Pese ó tanto en contra, non se poñían nerviosas as visitantes, que en ataque conseguían chegar con perigo casi en cada xogada e Vero mandaría outro balón ó longueiro. Ó fallo nas definicións finais, tamén se lle sumaban os erros coas marcas en defensa, e de aí chegou o segundo gol do Comarcal a Fervenza, dun remate da xogadora soa ante Isabel.
Aínda dispoñerían dun par de ocasións claras as da vila de Pondal, a máis clara a de Vero que erraba nun man a man coa porteira local, pero chegaríase ó descanso co 2-0 no luminoso.

No segundo período saían con máis intensidade e máis ordeadas en defensa as xogadoras de Curro. Martina recortaba distancias ós 7 minutos da reanudación rematando soa tras un pase de Ana ó medio da área. Contestaban as de ferrolterra cun tiro de falta directo que conseguía batir a Isabel. Pero seguían sen baixar os brazos as pontecesanas que, en 6minutos lograban darlle a volta ó marcador. Carmen, rematando no segundo pau, e Vero de xogada individual poñerían as táboas no luminoso. Co 3-3 dispoñerían dunha boa oportunidade o Comarcal a Fervenza cun tiro de castigo, pero Isabel despexaría o balón evitando así o gol das rivais. Respondería a esto o Concello de Ponteceso facendo o 4° gol co que lograba a remontada, cun gol de Martina que remataba no 2° pau un pase de Vero.
Non remataría así o encontro, pois nun saque de córner lograrían empatar de novo as locais, que aínda dispoñerían dun último tiro de castigo para gañar no último minuto, pero Isabel volvería ser decisiva e despexar o balón.

Remataba así o encontro co empate a 4 no marcador, cunha boa segunda parte do Concello de Ponteceso FSF que rematou o partido con só 5 xogadoras pola lesión de Carmen, pero que pese a iso, non baixou os brazos en ningún momento conseguindo un empate que, visto o partido non sabe a moito, pois tiveron ocasións para levar os 3 puntos, pero que foi moi traballado e satisfactorio.

• Resultado: Meigas FS - A.D. Atletes (4-0)
  • Atletes: Martina (P); Mariña; Cris; Julia; Marta; Alba; Antía; Ana; Sara; Ainoa.

O Atletes, coma sempre, saíu a defender en media pista, pero sen o sacrificio que mostrou no anterior partido xogado na casa. De todas maneiras defendíase ben, ata que no minuto sete, marca o primeiro gol para as Meigas, Nerea. Desde o borde da área marca con un tiro raso que nada pudo facer Martina. O Atletes intenta a partires de aquí, lanzar algún contraataque por medio de Alba e Ainoa, acompañadas a veces por Antía, que intenta axudar a estas dúas. Alba intenta por dúas ocasións conseguir algo efectivo, pero tras dous contraataques ben levados pola dereita, salen ámbolos dous raspando o poste dereito da porteira das Meigas, Yaiza. Transcurre desta maneira o partido, ata que no minuto 18 desta primeira metade, en una xogada desgraciada, Ana marca en propia porta, o intentar despexar un tiro desviado do Meigas. Con este resultado chégase o descanso.

Na segunda metade, as Meigas móstranse máis precavidas, en relación co resultado que lles e favorable. O Atletes deféndese ben, e intenta chegar a portería das Meigas. Por dúas veces Alba, e outras dúas Ainoa, consiguen chegar a portería, e a un tiro de Alba, lúcese a porteira das Meigas. O Atletes intenta chegar a porta das Meigas, pero éstas saben conter muy ben as esteiranas. Chega o minuto 17 desta segunda metade, e as de Bertamiráns consiguen o seu terceiro gol por medio de Teresa, que tras una boa combinación logran subir o terceiro o marcador.

A partir de aquí as de Esteiro xogan abertamente o ataque, e consiguen poñer en perigo por dúas ocasións a porteira das Meigas. Insisten as do Atletes, pero faltando 46 segundos para o final, tras un erro grave de marcaxe, logra o cuarto gol as Meigas, por medio de Ángela, tras un contraataque que chegou sola a porta do Atletes.

En resumen bo partido, as Meigas con un equipo moi noviño, con una boa situación táctica o contínuas rotacións que consigue facer un fútbol práctico e efectivo. O Atletes, en constante auxe, que tampouco quedou desanimado con este partido.

2ª División Femenina - Grupo IV, xornada 20

• Resultado: Viaxes Amarelle FSF - CD Segovia Futsal (3-2)
  • Viaxes Amarelle FSF: Sandra, Patri, Sheila, Martita, María Gómez (cinco inicial), Alba, Dolo.
  • Goles: 1-0 María Gómez (min. 2); 2-0 Dolo (min. 5); 3-0 María Gómez (min. 24); 3-1 Sara (min. 37); 3-2 Leire (min. 39).
  • O Viaxes Amarelle FSF volve á senda dunha vitoria necesaria a costa do CD Segovia Futsal, tras dous meses sen sumar de 3 en 3. O partido estivo sempre de cara as herculinas que se puxeron co 3-0 no marcador e nos últimos minutos de partido as visitantes aproveitaron erros das galegas.