Deporte e saúde con DáFIT: Receitas #ComeconDafit con produtos de temporada
08:10 20/04/16
Cada estación do ano provenos de alimentos de tempada que teñen a súa propia forza e enerxía vital, grazas ós cales se poden adecuar á dieta ás necesidades do momento. Ademais é importante e intelixente aproveitar os produtos de tempada xa que, sobre todo no caso das froitas e verduras, permítenos consumilas no seu mellor momento, tanto a nivel de aportación de nutrintes, como polo seu aroma e a un prezo más económico.
Así, como nos últimos anos, no caso dalgunhas froitas, adiantase e retrasase a comercialización podendo encontrar fresas incluso en decembro, a un prezo más que prohibitivo, ate xullo. Moitas destas froitas e verduras fora de tempada dependen de produtos químicos, ceras e conservantes para que se vexan frescos e máis sabrosos do que son na realidade.
Outra razón para consumir produtos de tempada fai mención á sostibilidade para o medioambiente, porque respectamos o ciclo natural e evitamos a implantación de monocultivos intensivos que esgotan o chan. Así mesmo, a necesidade de transporte, distribución e almacenaxe é menor, polo que se reduce o gasto enerxético contamínase menos.
ALIMENTOS DESTACADOS MES DE ABRIL
Para a elaboración deste seleccionamos a col lombarda, tamén coñecida como col vermella ou morada e que finaliza xa a súa tempada pois é típica da cocina en meses fríos, pola orixinalidade da súa cor, as súas propiedades e a súa versatilidade na cociña. Pero como a pesar de entrar na primavera, o mes de abril pode definirse como un mes revoltoso, traicioneiro polos bruscos cambios, con días de auténtica primavera que se mesturan con outros de carácter invernal; días despexados e soleados alternan con outros de chuvascos e tormentas, etcétera. Por elo despedimos a col lombarda nun tempo típico invernal.
As coles en todas as súas variedades (coliflor, brócoli, coles de Bruxelas,…) son ricas en vitamina C e ácido cítrico, potenciador da acción de vitamina C. Posúen, en maior o menor medida, fitoquímicos con acción antioxidante e con capacidade para estimular o sistema inmunitario.
As coles poden prepararse fervidas, frías como ensalada, gratinadas, rellenando as súas follas como rolliños de primavera, etcétera. Como primeiro prato ou como acompañamento xunto con outras verduras e hortalizas.
A continuación, presentamos tres receitas completamente diferentes:
QUICHÉ DE COL DE LOMBARDA CON XAMÓN SERRANO
Receitas no Instagram @ComeconDafit
Ingredientes (4-6 persoas):
Para a masa:
FRUTA | VERDURA | PEIXE |
Albaricoque, cereixa , Fresa-Fresón, Kiwi, Limón, Mandarina, Melocotón, Laranxa, Nectarina, Níspero, Plátano, Pomelo | Acelga, Allo, Alcachofa, Apio, Berenxena, Brócoli, Calabacín, Cabaza, Cebola, Col Lombarda, Coliflor, Endibia, Escarola, Espárrago verde, Espinaca, Chícharos, Faba, Xudía verde, Leituga, Nabo, Pepino, Pemento, Puero, Rábano, Remolacha, Repolo, Tomate, Cenoura. | Ameixas, Anguila, Angula, Atún, Bacaladilla, Bacallao, Berberechos, Boquerón, Xarda, Cabracho, Camarón, Carpa, Centolo, Cigala, Congro, Gallo, Fletán, Xurel, Lamprea, Linguado, Liba, Mexillón, Pescada, Mero, Ostras, Palometa, Perca, Pez espada, Rape, Raia, Rodaballo, Salmón, Sepia, Troita |
- 200 grs Fariña integral.
- 2 Ovos.
- 60 ml de aceite virxe extra.
- Unha pizca de sal.
- 2 cebolas moradas.
- 500 grs (1/2) col lombarda.
- Taquiños de xamón serrano.
- Queixo fresco de cabra.
- 3 ovos.
- 200 ml leche semidesnatada.
- Sal e pementa.
- 500 grs col lombarda.
- 2 cenorias grandes.
- 1 cebola morada mediana.
- 1 bote de millo doce.
- Tortiñas de millo integral.
- 1 iogur natural 0%.
- 1 culler de tahini o pasta de sésamo.
- 1 culler de zume de limón.
- 1 culler de vinagre.
- 1 culler de aceite virxe extra.
- 1 culler de mostaza Dijon.
- 1 culler de mel.
- 1 culler de semillas de sésamo.
- Sal.
- Pementa negra moída.
- 1 cuña de col lombarda.
- 1 ramiña tenra de apio.
- 1 laranxa sanguina.
- 2 cenorias medianas.
Sesións con Dafit
- Suplementos Queimagraxas!.
- Comer SAN, pode ser MALO?.
- A primavera o sangue altera!?.
- Ácido Láctico.
- Efecto EPOC ou Postcombustión.
- Novas tendencias culinarias.
- KickBoxing, para todas as idades!.
- Estiramentos… Si ou non?.
- Cales son as lesións máis frecuentes?
- Exercicio funcional para saber cargar pesos.
- Electrofitness con Dani Trillo.
- #DaFitKIDS.
- O bo, o malo e o feo? NON (Falamos do colesterol).
- Paciencia para recuperarse do Nadal.
- Os mitos da Alimentación.
- Para Maiores!.
- Hipopresivos & Isométricos.
- Bewater, my friend!.
- Maniotas, quen non as padeceu algunha vez?.
- Previndo a dor das costas.
- Apostamos polo Crossfit.
- Unha de surf.
- Comer, todo é bo, na medida xusta!.
- Outono de sendeirismo.
- Invadindo o Conco.
- #CorreconDafit.
- “A xente vén buscando estética e sae con saúde”.
- O Deporte e o Adestramento persoal como identidade dende a Costa da Morte.
Máis información
Fonte
- Enlace patrocinado.