Xoves. 28.03.2024
El tiempo

Casa de Trillo convértese na segunda casa rural galega co certificado de Centro Autorizado Porco Celta

Casa de Trillo convértese na segunda casa rural galega co certificado de Centro Autorizado Porco Celta
casa-trillo-asoporcel A semana pasada formalizouse a distinción coa firma dun acordo con Asoporcel Dende a semana pasada, a Casa de Trillo (Muxía) é a 2ª casa rural que conta coa acreditación de Establecemento Autorizado do Porco Celta de Galicia. A nova distinción, formalizouse logo de firma un acordo con Asoporcel. O porco celta é un dos ingredintes principais que emprega este punto de turismo rural, que este ano celebra o seu 15 aniversario. Ademais, está moi presente nos distintos menús do Outono Gastronómio en Turismo Rural. Asoporcel é unha asociación que traballa na recuperación e promoción desta raza autóctona. Os criadores de porco celeta desenvolven un proxecto pioneiro de silvopastoreo no monte galego, no que se conxugano modelo tradicional de aproveitamento do monte coa tecnoloxía de vangarda. En canto ao valor nutricional, a carne de porco contén un alto índice de ácidos grasos insaturados saudables. Novas relacionadas Fonte

Comentarios