Case 4.000 racións de polbo e longueirón nas xornadas gastronómicas da Confraría de Corcubión

Imaxe do showcooking de longueirón cos cociñeiros Iván Domínguez e Miguel Mosteiro

Gran acollida ás Xornadas Gastronómicas da Confraría de Pescadores de Corcubión, desenvolta esta fin de semana no peirao. Case 4.000 racións servidas, practicamente o doble que a da primeira edición das xornadas, dan conta do éxito desta clase de iniciativas que tratan de poñer en valor a nosa gastronomía mariñeira.

Entre os pratos ofrecidos na carpa gastronómica —polbo á feira, polbo á grella, croquetas de polbo e empanada de polbo— o prato estrela foi sen dúbida o polbo á feira, o máis servido durante os tres días. Non obstante, algúns pratos, como as croquetas, esgotáronse o sábado pola noite, mentres que a empanada desapareceu rapidamente o domingo pola tarde.

O programa de actividades complementarias tamén atraeu a moitos asistentes, con especial mención ao programa de cociña dominical conducido por Iván Domínguez, xerente do restaurante NADO e membro do grupo NOVE. Domínguez non só cociñou, senón que tamén interactuou activamente co público, compartindo preparacións, consellos e técnicas como filetear sardiñas en tres versións diferentes.
Durante a súa demostración de cociña, Iván Domínguez preparou dous pratos que conquistaron aos participantes: un longueirón (guisado de sardiñas) con chimichurri de algas e verduras do litoral, e unha sardiña afumada con zume de óso e pemento de Herbón en escabeche.

Este espectáculo de cociña, celebrado xusto antes da sesión final da celebración gastronómica, concluíu o programa de actividades do evento, que tamén incluíu demostracións de cociña a cargo de Miguel Mosteiro e José Manuel Mallón, dous obradoiros infantís de ciencias mariñas e unha charla con mariscadores da confraría.

Na xornada sabatina celebrouse a primeira das tres demostracións de cociña previstas para o fin de semana, dirixida polo cociñeiro Miguel Mosteiro. Mosteiro sorprendeu ao público cun takoyaki —unha receita xaponesa de bólas de masa recheas de polbo cociñadas nun molde esférico especial— e unha reinterpretación da clásica sardiña de San Xoán: torradas de trigo sarraceno con manteiga de percebes e sardiñas curadas e grelladas. Ao evento asistiron, entre outras personalidades, Rosa Quintana, deputada e exconselleira do Mar, Paula Prado, secretaria xeral do Partido Popular de Galicia, así como os voceiros do PP de Cee e Corcubión, Jesús Picallo e Pepe Buiturón.

Membros do PP no showcooking en Corcubion

Máis novas