Case 4.000 racións de polbo e longueirón nas xornadas gastronómicas da Confraría de Corcubión

Gran acollida ás Xornadas Gastronómicas da Confraría de Pescadores de Corcubión, desenvolta esta fin de semana no peirao. Case 4.000 racións servidas, practicamente o doble que a da primeira edición das xornadas, dan conta do éxito desta clase de iniciativas que tratan de poñer en valor a nosa gastronomía mariñeira.
Entre os pratos ofrecidos na carpa gastronómica —polbo á feira, polbo á grella, croquetas de polbo e empanada de polbo— o prato estrela foi sen dúbida o polbo á feira, o máis servido durante os tres días. Non obstante, algúns pratos, como as croquetas, esgotáronse o sábado pola noite, mentres que a empanada desapareceu rapidamente o domingo pola tarde.
O programa de actividades complementarias tamén atraeu a moitos asistentes, con especial mención ao programa de cociña dominical conducido por Iván Domínguez, xerente do restaurante NADO e membro do grupo NOVE. Domínguez non só cociñou, senón que tamén interactuou activamente co público, compartindo preparacións, consellos e técnicas como filetear sardiñas en tres versións diferentes.
Durante a súa demostración de cociña, Iván Domínguez preparou dous pratos que conquistaron aos participantes: un longueirón (guisado de sardiñas) con chimichurri de algas e verduras do litoral, e unha sardiña afumada con zume de óso e pemento de Herbón en escabeche.
Este espectáculo de cociña, celebrado xusto antes da sesión final da celebración gastronómica, concluíu o programa de actividades do evento, que tamén incluíu demostracións de cociña a cargo de Miguel Mosteiro e José Manuel Mallón, dous obradoiros infantís de ciencias mariñas e unha charla con mariscadores da confraría.
Na xornada sabatina celebrouse a primeira das tres demostracións de cociña previstas para o fin de semana, dirixida polo cociñeiro Miguel Mosteiro. Mosteiro sorprendeu ao público cun takoyaki —unha receita xaponesa de bólas de masa recheas de polbo cociñadas nun molde esférico especial— e unha reinterpretación da clásica sardiña de San Xoán: torradas de trigo sarraceno con manteiga de percebes e sardiñas curadas e grelladas. Ao evento asistiron, entre outras personalidades, Rosa Quintana, deputada e exconselleira do Mar, Paula Prado, secretaria xeral do Partido Popular de Galicia, así como os voceiros do PP de Cee e Corcubión, Jesús Picallo e Pepe Buiturón.
