As receitas Estrela: A pescada con berberechos do Vila de Muros

Con tradición hostaleira familiar e ligado á restauración dende que ten uso de razón, no ano 2018 Iván decide abrir Vila de Muros, un restaurante - asador especializado na calidade do produto de proximidade. Ubicado en pleno centro histórico da vila mariñeira de #Muros, a un paso do porto de Concello de Muros, a restauración do edificio mantivo a identidade patrimonial do edificio onde se sitúa. Unha visita ao #vilademuros é unha experiencia que permite desfrutar da súa excelente gastronomía nun marco que che traslada no tempo.

 

Pescada con berberechos

 
Ingredientes
  • Pescada (lombo desosado)
  • Berberechos
  • Perexil 
  • Caldo de peixe 
  • Fécula de millo 
  • Cebola 
  • Allo 
  • Pataca 
  • Aceite 
  • Sal 
Preparación: 
Salga o lombo de pescada e doúrao nunha tixola coa pel cara arriba. Despois duns minutos, colócao nunha bandexa de forno cuberta con aceite de oliva e reserva. Na tixola onde se lles fixo a pescada, sofríe media cebola relada. Unha vez cociñada a cebola, engade unha cullerada de maicena, engade os berberechos, cóbreos cun pouco de caldo de peixe, engade a pescada á salsa, déixaa ferver ata que o caldo se reduza un pouco para espesar a salsa e, finalmente, espolvorea con perexil ao gusto. Serve con unas balocas cocidas ou un arroz en branco. Bon proveito!!!