As receitas de Estrela: mexilóns en escabeche de Casa Peto
Aberto no ano 1950 por Madriña Lola e avoa Lola, Casa Peto Outes leva máis de medio século de testigo mudo da evolución do que en tempos foi centro de ocio do Concello de Outes, o Cruceiro de Roo.
Hoxe coñecemos a receita dos seus mexilóns en escabeche Leocadia.
Ingredientes:
- 1 kg de carne de mexillon cocido limpo, 600 ml de aceite de oliva, 200 ml de vinagre, laurel e una cucharada de pimentón
Preparación:
- Poñemos a quentar o aceite de oliva co laurel, retiramos e deixamos templar
- Mezclamos o vinagre co pimentón
- Una vez esté o aceite templado mezaclamos co vinagre, incorporamos os mexillons e poñemos de novo a ferver
- Deixamos enfriar
Casa Peto comezou sendo a típica taberna ultramarinos do rural galego, funcionando tamén coma unha pequena casa de comidas para a xente que acudía ao baile, cines e casinos.
Co paso do tempo ampliou comedor para ser recoñecido como restaurante de eventos pero sempre coa esencia de casa de comidas tradicional e pensión. Sen perder nunca a identidade de negocio familiar coa tradición, a calidade humana e de produto como elemento diferencial, sufre unha remodelación integral a inicios de siglo para darlle o aspecto actual. Hoxe ao fronte están Lolita, Noelia e Carmiña, facendo que as promotoras primixenias se mostren orgullosas da evolución da empresa.