Martes. 23.04.2024

A Selección de Veteranos da Costa sobe ao podio galego na súa estrea

Seleccion de Veteranos da Costa da Morte na sua estrea
A primeira Selección de Veteranos da Costa da Morte na súa estrea na Madroa

Foi un día importante para os Veteranos da Costa, este pasado 17 de maio. Desprazábase ata a Madroa a primeira Selección de Veteranos da historia, e dende logo fixeron historia. Alcanzaron un meritorio, e esperado por poucos, 3º posto.

O primeiro partido, contra Pontevedra, os costeiros saíron dominadores e se colocaron por diante moi pronto, por medio de Braulio. Pronto empatou o cadro pontevedrés, pero Braulio volvía meter aos costeiros por diante. Antes do descanso chegaría o empate, e durante as segunda metade, a pesar do control do cadro granate, o marcador non se movería.

Contra a potentese selección de Vigo tocaba o segundo partido da fase de grupos, e foi un auténtico vendabal de fútbol. Na primeira parte o marcador sinalaba un claro 5-2, gracias aos tantos de Braulio (2), Luís, Juan O Vello e Toniño. O propio Toniño e Dielo Lojo sentenciaban e nos últimos minutos se relabaxan permitindo aos vigueses recurtar.

Nas semis, ante Coruña-Ferrol, afectoulles o pouco tempo que tiveron os costeiros para recuperarse da comida, apenas 45 minutos. E así, nos primeiros 20 minutos, os herculinos marcaban un 0-3 xa insalvable (0-4 ao final dos 60 minutos que duraban os partidos).

No 3º e 4º posto, volverían verse as cras con Pontevedra, partido dominado de principio a fin polos amarelos, permitindo que os tantos de Juan O Vello e Luís Giancés (2) trouxesen a medalla de bronce para a Costa.

A convocatoria do míster Sergio Quintáns foi a seguinte.