Polbo e navalla da Costa da Morte para os comedores de Inditex

O loureán Fran Formoso, un dos socios de Fresco y del Mar

Os traballadores das instalacións de Inditex de Arteixo teñen varios menús para escoller. Entre os máis sabrosos, poden degustar berberecho de Noia e Pulpo de Lonja, ou outros mariscos e peixes extraídos polos profesionais das Cofradías de Noia, Fisterra, Corcubión, Lira, Muros, O Pindo e Porto do Son.

Parte da “culpa” é a da empresa costeira Fresco y del mar, aficanda en Muros, que leva anos levando os nosos produtos do mar por toda España a través dun servizo de compra en liña e envío a “domicilio”. Produtos ademais que focaliza a súa oferta en especies extraídas pola pesca artesanal e responsable, que garanten a sostenibilidad do ecosistema mariño, lembrando o espírito e a boa práctica da case experiencia .

Unha empresa pioneira en materia de comercio online de produto do mar, que ademais das vendas por toda a xeografía, teñen enviando a lugares tan singulares illa caribeña de Martinica, Hong Kong e Shangai.
Ademais, os complicados tempos de pandemia foron, paradoxicamente , supuxo un boom para a empresa. “Co confinamiento, estivemos nun Nadal permanente, quintuplicamos as vendas porque a xente tivo tempo para coñecernos. Oxalá que nos próximos Nadais consolídese esta tendencia porque sería bo para moitas cofradías galegas", explica Milucho Louro, un dos responsables da empresa.

”A verdade é que o comedor 360º de Inditxe é un canto á sostibilidade, recoñece Louro, que valora “o compromiso da marca cos produtos de km.0”, fomentando o comercio cos produtores locais, a través, entre outros, de Fundación Lonxanet.

"É un bo momento para que esta empresa, sempre á vangarda, sirva de exemplo de fomento do consumo responsable e da posta en valor das comunidades de pesca artesanal", sinala coa esperanza de que outras moitas multinacionais sigan a liña da marca galega.

 

Artigos para calafatear con Fresco y del mar