Deporte e saúde con DáFit: Fast Food, receitas de comida rápida saudable
07:06 27/04/16
O ritmo de vida acelerado e estresante fai que moitas persoas se vexan na obrigada de alimentarse con frecuencia a partires de comida coñecida como fast food ou comida rápida. Esta falta de tempo para dedicarlle a un aspecto tan importante como é a alimentación, unido ó aumento da oferta de comida procesada, lista para o seu consumo inmediato, provocan unha serie de cambios nos hábitos de alimentación da poboación cara un consumo de alimentos de alta densidade calórica, ricas en azucres, graxas “trans” e lácteos.
O fast food é moi común entre a mocidade, parellas que viven soas ou persoas que traballan moitas horas ó día con problemas de tempo. Sobre todo, é un estilo de vida para a xente sen moito tempo para comer, evitando así o cociñar a un prezo razoable.
A gran expansión de cadeas de establecementos que serven este tipo de comida, costumes de grupo, prezos adsequibles, publicidade, etcétera.
Alimentos como hamburguesas, batidos, patacas fritas, polo frito, pizzas e demais snacks forman parte da alimentación diaria dunha inmensa maioría de persoas, que, sen darse conta, están levando a cabo unha dieta pouco variada e desequilibrada, con moitas desvantaxes e perigos para a saúde e o benestar en xeral.
O problema preséntase cando estes alimentos son inxeridos de maneira diaria ou habitual. Pois non só aumenta o risco de obesidade, senón que o seu consumo frecuente diminúe a cantidade de froita, aceite de oliva e de alimentos ricos en auga da inxesta habitual, afastándose da saudable Dieta Mediterránea.
¿Qué clase de nutrintes e ingredientes leva ou aporta este tipo de comidas?
- Alta cantidade de proteínas de orixe animal.
- Aditivos como conservantes, colorantes e potenciadores do sabor, que xeran o hábito de consumir este tipo de comida.
- Abundante cantidade de azucres simples, graxas saturadas, colesterol e sodio.
- Aporte baixo ou nulo de fibras e vitaminas.
- Elevadísimo aporte calórico por inxesta.
- Para a masa: 250 grs de fariña integral, 250 grs de fariña especial pizza, un chorriño de aceite, pizquiña de sal, auga tibia.
- Salsa de tomate: 1 bote de tomate triturado natural, 1 cebola pequena (opcional), ½ cucharadiña de sal, ½ cucharadiña de azucre ou Stevia, aceite de oliva virxe extra, ourego.
- Topping: 200 gr xamón cocido, queixo mozzarela light rallado, champiñóns laminados, 1 tomate, espárragos trigueros frescos.
- 1 peituga enteira de polo.
- 1 ovo e 1 clara.
- Fariña de millo.
- Sésamo branco e negro.
- Sal e pementa.
- Aceite de oliva.
- 100 grs de carne recén picada sen graxa (70 tenreira/30 porco).
- 2 lonchas de queixo baixo en graxa.
- 1 ovo.
- Leituga.
- Tomate.
- Pan de semillas
- 1 barra de pan integral.
- Rúcula.
- Mostaza Dijon.
- Pepinillos en vinagre.
- 2 medallones de babilla.
- Aceite de oliva virxe extra e vinagre de Módena.
Sesións con Dafit
- Receitas #ComeconDafit con produtos de temporada.
- Suplementos Queimagraxas!.
- Comer SAN, pode ser MALO?.
- A primavera o sangue altera!?.
- Ácido Láctico.
- Efecto EPOC ou Postcombustión.
- Novas tendencias culinarias.
- KickBoxing, para todas as idades!.
- Estiramentos… Si ou non?.
- Cales son as lesións máis frecuentes?
- Exercicio funcional para saber cargar pesos.
- Electrofitness con Dani Trillo.
- #DaFitKIDS.
- O bo, o malo e o feo? NON (Falamos do colesterol).
- Paciencia para recuperarse do Nadal.
- Os mitos da Alimentación.
- Para Maiores!.
- Hipopresivos & Isométricos.
- Bewater, my friend!.
- Maniotas, quen non as padeceu algunha vez?.
- Previndo a dor das costas.
- Apostamos polo Crossfit.
- Unha de surf.
- Comer, todo é bo, na medida xusta!.
- Outono de sendeirismo.
- Invadindo o Conco.
- #CorreconDafit.
- “A xente vén buscando estética e sae con saúde”.
- O Deporte e o Adestramento persoal como identidade dende a Costa da Morte.
Máis información
Fonte
- Enlace patrocinado.