Evento
XIX Festa do Bolo do Pote
Estase facendo internacional a Festa do Bolo do Pote de Mazaricos. Despois de triunfar en Feiras como o Xantar de Ourense, e a un ano de cumplir a vintena, esta festa tradicional e gastronómica está en pleno proceso de acender os fogóns para unha fin de semana deliciosa.
As Xornadas serán sábado 4 e domingo 5 de marzo no núcleo da Picota, onde seis locais ofrecerán a degustación deste particular bocado. Do mesmo xeito, o domingo as e os visitantes poderán probar os bolos, saídos das mans da Asociación das Amas de Casa, na carpa habilitada para esta fin. A Festa estará amenizada con gaiteiros e orquestra.
Como novidade desta edición, os hostaleiros están a sortear, mediante a páxina de facebook do Concello, tres xantares de balde para dúas persoas cada un. “O obxectivo é superar as 1.500 racións repartidas na anterior edición”, explicou Blanco.
A preparación dos bolos do pote resulta aparentemente sinxela, aínda que cada cociñeiro ten o seu segredo para facer este prato saboroso. A base para a súa elaboración é a fariña de millo mesturada coa de centeo, que proporcionan consistencia. Poden empregarse anacos de touciño entrefebrado, chourizo ou touciño, cos que se prepara un rustrido que dá sabor á masa. Unha vez feito isto, dáselle forma de bóla e introdúccese a cocer na auga fervendo do caldo. Tras isto, córtase e sérvese acompañado de chourizo, lacón, orella ou calquera carne de porco.
Novas relacionadas
- Xantar 2017: O Bolo do Pote triunfou no Xantar.
- Bolo do Pote 2016: 2000 racións de tradición gastronómica na Festa do Bolo do Pote de Mazaricos.
- Xantar 2016: Mazaricos triunfa no Salón Internacional de Turismo Gastronómico cos bolos do pote.
- Redacción QPC ([email protected])