A Costa da Morte cómese o mar nesta ponte da Inmaculada
15:55 03/12/10
Esta ponte da inmaculada ten unha cita gastronómica ineludible. Xa están en marcha as xornadas gastronómicas ‘Cómete o Mar’, que arrancan este, sábado día 4, nas comarcas de Muros, Noia e Fisterra.
As xornadas prolongaranse ata o vindeiro mércores, 8 de decembro, co dobre obxectivo de promover as excelentes posibilidades culinarias de once produtos do mar característicos destas costas e amosar a realidade da cultura e tradición mariñeiras.
Un cento de establecimentos participan na aposta polos nosos produtos, e a comida completarase cunha enorme variedade de propostas culturais co obxectivo de poñer en valor o noso patrimonio mariñeiro.
Programa 4 de decembro
- Menús gastronómicos e degustación de tapas nun cento de restaurantes, bares e cafeterías dos nove concellos participantes.
- Ruta das Mariscadoras. En horario de mañá e tarde desde as instalacións da Confraría de Lira, en Portocubelo (Carnota).
- Ruta do Porto e visita á caseta de Pepe de Cuco, unha antiga construción mariñeira rehabilitada para amosar unha exposición sobre a historia do porto e as artes de pesca e marisqueo, e que inclúe o único encascadoiro que se pode ver hoxe en Galicia. En horario de mañá e tarde desde as instalacións da Confraría de Lira, en Portocubelo (Carnota).
- Xornada de Pesca Deportiva. Horario a convir. Confraría de Lira.
- Ruta de Fornelo, con visita a praia de Fornelo, a unha antiga fábrica de salgadura e a pequenas covas mariñas. Peirao do Sinal ás 12:00 horas. Confraría de O Pindo (Carnota).
- Ruta para coñecer un porto pesqueiro. En horario de mañá. Portosín (Porto do Son).
- Paseo pola costa en embarcación. Entre 11:00 e 17:00 horas dende o Porto de Muros.
- Saída en veleiro con degustación de produto mariñeiro. Saídas entre 11:00 e 17:00 horas dende o Porto de Muros.
- Ruta polo polígono das bateas con información completa do proceso de produción do mexillón. Saídas desde 11:00 a 17:00 horas desde o Porto de Muros.
- Demostración de cociña, con Pepe Solla, do Restaurante Casa Solla de Poio, baixo o título de `Cociñando á beira do mar´. Ás 18:00 horas na Praza de Abastos de Muros.
Máis información
Máis información
Novas relacionadas
- Un cento de establecementos participarán nas xornadas Cómete o mar.
- Animando aos gandeiros da Costa a abrir novas explotacións de porco celta.
- Os Hostaleiros aprenden a Comerse o Mar.
- Italia saborea os tesouros do mar de Lira.
Fonte
- Nota de prensa do GAC.