sábado. 09.11.2024
El tiempo

APTCM lanza a campaña gastronómica "Meses con R"

  • Participan na campaña 17 establecimentos da comarca con menús e pratos baseados na gastronomía local de quilómetro cero, que se poderán degustar durante as fins de semana de outubro a decembro.
Braulio García, chef e profesor do Centro Superior de Hostelería de Galicia, realizou unha pequena demostración e showcooking
Braulio García, chef e profesor do Centro Superior de Hostelería de Galicia, realizou unha pequena demostración e showcooking
APTCM lanza a campaña gastronómica "Meses con R"

O Mercado de Abastos de Santiago de Compostela, acollía onte lugar a presentación oficial da campaña “Meses con R, aposta segura”, cun evento organizado pola Asociación de Profesionais Turísticos de Costa da Morte (APTCM), que reuniu a unha variedade de personalidades do sector hostaleiro da Costa da Morte e representantes de diferentes administracións públicas.

A campaña "Meses con R, Aposta Segura", que conta co apoio da Consellería do Mar, Agader e Turismo de Galicia, ten como obxectivo promover a gastronomía local de quilómetro cero da Costa da Morte, durante as fins de semana dos meses de outubro, novembro e decembro. Os comensais poderán degustar menús ou pratos baseados na gastronomía local, principalmente peixes e mariscos das lonxas da Costa da Morte, así como produtos da horta. 

Esta iniciativa, promovida por APTCM e coa colaboración da CMAT, busca desestacionalizar a demanda, permitindo desfrutar dos produtos de temporada fóra dos meses do verán e destacando a riqueza dos produtos da Costa da Morte.

Meses con R Costa da Morte 2

Os participantes

Os 18 establecementos participantes nesta campaña, que á súa vez busca fomentar a colaboración entre os sectores turístico e pesqueiro do territorio, son os seguintes:

  • A Lonxa D´Álvaro
  • A Marina de Camariñas
  • As Garzas
  • Asteria Beach
  • Balarés Hotel
  • Carrumeiro
  • Liresca
  • Mar da Morosa
  • Mar de Queo
  • Morada da Moa
  • Náutico de Razo
  • Mar de Preciosa
  • Moncho
  • Refuxio do Náufrago
  • Parador Costa da Morte
  • Pontemaceiras
  • Río Sil
  • Tira do Cordel

Algúns dos produtos nos que se basearán os menús inclúen o Grelo rizado, a Pataca de Coristanco, a Faba do marisco, o Pan de Carballo, o Berberecho do Anllóns, a Centola, o Polbo ou a inmensa variedade de peixes das lonxas da Costa da Morte.

Meses con R Costa da Morte 2

Comentarios