Venres. 26.04.2024

A Pipa: Cambia o conto

O Coristanco venceu no Pinguel-Foto-SD O Coristanco venceu no Pinguel-Foto-SD Cambiou a historia esta semana, cunha pequena revolución na Liga da Costa, onde o Corme perdeu parte da súa vantaxe á fronte da clasificación, e San Lorenzo e Ponteceso víronse sorprendidos e afástanse na disputa dos postos de ascenso e promoción. Non fallaron Baio e Mazaricos, que recortaron dous puntos ao liderato e animan aínda máis a competición. Por abaixo, zarpazo monumental do Coristanco en Ponteceso e triunfo importante do Corcubión no duelo directo ante o Laxe, ao que deixa moi tocado. En Vimianzo, no duelo que abría a xornada, o Baíñas saír respondón ante o líder, Corme, que se adiantou no marcador a un minuto do descanso, pero na segunda metade os verdes puxéronse por diante no marcador e os azuis lograron empatar cerca do final do choque cun gol do seu goleador, Alejo. En Baio, os pupilos de Pedro Gómez, con sufrimento, como non podía ser doutro xeito, sacaron adiante o compromiso ante un Castriz ancorado na zona media da táboa. Dous tantos de MC deron os tres puntos aos blanquiazules ante un Castriz que realizou un dos mellores encontros da tempada. Sorpresa monumental en Ponteceso, onde o once preparado por Barca non tivo a súa tarde e viuse superado por un Coristanco que estivo moi ben plantado sobre o terreo de xogo, explotando as súas virtudes e minimizando ao máximo as dos locais, ata conseguir un 0-5 final inesperado pola marcha duns e outros na competición. En Camariñas, os homes de Néstor Agra sumaron os tres puntos en xogo e seguen en pos de dar caza a Corme e Baio, aínda que a distancia sexa de 7 puntos co líder e 6 con respecto ao Baio. Pese a que os locais aguantaron as embestidas amarillas  na primeira metade, na segunda os mazaricáns lograron os tres tantos, dous deles nunha marxe dun minuto, sentenciando a contenda. Sorpresa en Verdillo, onde o San Lorenzo cedía a segunda praza e dous puntos ante un serio Cee. Na primeira metade, a posesión e o dominio correspondeu aos locais, que se adiantaron no marcador a cinco minutos do descanso, pero na segunda metade o Cee estirou as súas liñas e igualou cun tanto do incombustible Juan Bello. O San Lorenzo puido gañar cun penalti que detería o meta visitante e o Cee estivo a punto a romper barállaa case ao final do choque cun lanzamento ao longueiro. Enlos choques entre os equipos da zona baixa da táboa clasificatoria, á marxe do triunfo do Coristanco, Esteirana e Buño asinaron táboas que segue deixando aos dous equipos en zona de máxima alerta, separados por un punto. Os locais adiantáronse tres minutos antes do descanso, empatando os oleiros tres minutos antes da conclusión do choque. Lamentablemente, este resultado custoulle o posto ao técnico azulgrana, Javier Lodeiro. Importante triunfo do Corcubión en Laxe, deixando aos locais cun pé en Terceira. O laxe adiantouse no marcador a falta de quince minutos, pero o once preparado por Emilio Corzón, con dous tantos nos últimos once minutos, deu a volta ao marcador e iguala na táboa coa Esteirana e o Porteño, quedando un punto por baixo do Buño. O Porteño alcanzou un vibrante empate en Cerqueda, cun 3-3 espectacular e remontado un 2-0 en contra aos 18 minutos de xogo que parecía deixar moi tocado aos da Ponte do Porto, pero xa antes do descanso o Porteño colocaba o 2-2 no marcador, para culminar a gesta da remontada aos 20 minutos da reanudación, logrando empatar os pupilos de Periscal cinco minutos despois. Nos últimos minutos calquera puido gañar o encontro. Para rematar, partido de tranquilidade en Malpica, cun gran poder ofensivo de ambos conxuntos, saldado cun 4-3 final para os locais, que lles permite superar ao Cerqueda na loita pola sexta praza, deixando ao Monte Louro na novena posición cun punto de vantaxe sobre o Cee e dous sobre o Camariñas. Na próxima xornada, partido grande en Corme, onde o líder recibe a visita dun San Lorenzo que quere ser o primeiro en derrotar aos azuis nesta competición de liga, e poñer máis emoción si cabe na loita polo título. Moi atento estará o Baio, que rende visita a un Monte Louro con todo finiquitado en canto aos seus obxectivos principais, mentres que o Mazaricos terá un compromiso moi parecido ante o Cerqueda, en Pino do Val. Para pechar o quinteto, complicado desprazamento do Ponteceso a Cee, ante un crecido e ilusionado once local. Por abaixo, duelo de necesidades na Grixa, coa visita do Laxe, ao que podería sentenciar ao descenso o Porteño. Tamén é importante o duelo no Novo Cubaleiro de Corcubión, onde os locais enfróntanse a un Baíñas do que lle separan catro puntos e aínda non está libre de perigo. Esteirana e Buño, necesitados de puntuar, enfrontaranse a Castriz e Camariñas, os primeiros a domicilio, mentres que o Coristanco recibirá, coa moral polas nubes, a un Malpica que quere manterse nas sexta posición.

O Xallas mantén a esperanza en Preferente

Doble empate en Preferente, con sensacións moi diferentes para Xallas, Sofán e Soneira. No derbi do O Carral, o Soneira deixou escapar dous puntos que parecía ter no zurrón a falta de once minutos, cun 2-4 sorprendente no marcador, pero o arreón final dos rojillos deu ao traste coas ilusións brancas, empatando un encontro a catro tantos que parecía ter perdido. Segunda metade tola, con sete tantos, pois ao descanso chegouse con 1-0 para o once local, e triple remontada visitante, para empatar no minuto 90 o Sofán. En Paiosaco, os dous equipos verdes do campionato repartíronse os puntos nun duelo moi táctico, onde os homes de Iván Cancela maniataron por completo ao Paiosaco e souberon xogar os seus bazas, ata o punto de poder sumar os tres puntos, téndose que conformar cun empate que lles deixa na 6ª praza, a cinco puntos do Laracha e Polvorín, e a sete do Paiosaco, terceiro. Na próxima xornada, o Xallas parte como favorito na Fontenla, ante un necesitado Betanzos, mentres que o Soneira ten que gañar, si ou si, ao Chantada no Municipal de Vimianzo. O Sofán irá a Viveiro en busca de tres puntos que lle afasten dos seus rivais en catro puntos e poder subir algún posto na táboa.

Liderato de novo para o Dumbría en Primeira

De novo recupera o liderato o Dumbría en Primeira, onde o Outes segue o seu escalada e o Zas necesita sumar de tres en tres para escapar dos postos de arrastre. O Fisterra segue ao seu e sumou un novo triunfo. En Zas, o Sporting fixo méritos para sumar o triunfo, pero un tanto lalinense, a catro minutos do final, supuxo un xerro de auga fría para un once local que con dous goles de Álex Flores remontaba o 0-1 ao comezo da segunda parte do Lalín. En Outes, un solitario tanto de Simón, a falta de sete minutos, deu os tres puntos en xogo ao equipo de Cambeiro, que segue empañado en escapar da queima, aínda que a tranquilidade estea a cinco puntos de ditancia, posto que ocupa o Unión de Asados. O Dumbría case sentenciou ao descenso ao Escravitude, ao que deixa a catorce puntos da permanencia, e recupera o liderato ao perder o Agolada en Sigüeiro. Os homes de Julián Ferreiro foron moi superiores, chegando a colocar un rotundo 4-0 no marcador, recortado ao final polos visitantes. En Piloño, o Fisterra acabou coas ilusións locais e conseguiu tres puntos cun gol no último minuto, e de penalti. Os fisterrans ocupan a sexta praza, tendo o cuarto posto, que ocupa o Flavia, a un punto de distancia. Gran campaña, sen dúbida, dos pupilos de Nacho Barreiro. Na próxima xornada, partido grande en Fisterra, coa visita do terceiro clasificado, Sigüeiro, pero máis grande na Golada, co duelo entre o primeiro, Dumbría, e o segundo, A Golada, con tres puntos vitais en xogo, sobre todo si o Dumbria gaña a confrontación. Os dous que buscan a permanencia xogan fóra de casa, facéndoo en Tordoia o Sporting Zas, ante un rival que se está complicando a vida nas últimas xornadas, e o Outes en Lalín, e loos dous buscarán triunfos importantes para saír da zona de arrastres.

Muxía, a un punto da Liga da Costa

Muxia-Lira O Muxía puntuou en Lira O Muxía podería ser campión e novo inquilino da Liga da Costa este fin de semana. Tralo seu empate en Lira e o empate do Ameixenda en casa, ante o Seaia, os muxiáns poderían lograr o seu obxectivo nesta xornada, podendo facelo o sábado, si o Cabana remonta o 0-1 ante o Amexenda nos 20 minutos que lle restan do seu encontro, ou o domingo, onde recibirán en Arliña, no que pode ser unha gran festa, ao Ameixenda. O Ameixenda necesita gañar en Cabana para manter as súas ilusións de asenso directo, e logo facelo en Muxía, algo que non o terá fácil, pero nesta Terceira pode pasar de todo. O Lira, que empató co Muxía, busca a segunda praza para ter vantaxe de campo na volta nos choques de play-off, e segue pugnando pola segunda posición. Nesta xornada visitará a un Volantes que pode asegurarse a súa presenza na fase de ascenso. Con eles, o Nantón, que case ten segura a cuarta praza, necesita vence no seu terreo de xogo a un Cabana que queimará as súas últimas opiciones de dar alcance ao Volantes na quinta praza. Xa sen opcións, Seaia, Castrelo, Outes e Camelle disputarán os seus encontros desta xornada tras ver os de Vimianzo rotas as súas ilusións tralo 1-3 encaixado no Municipal ante o Nantón, que recobrou boas vibracións no sprint final da tempada.
  • Manuel Corredoira, Entrenador UEFA PRO, Nacional Nivel 3 de Fútbol e Director Deportivo pola RFEF, formador da Escola Galega de Adestradores, actual coordinador das Escolas de Fútbol Base de Zas e Delegado da Federación Galega de Fútbol para a Costa.