Martes. 23.04.2024

1ª Autonómica: Camariñas e Ponteceso saen do pozo

Moi boa xornada para os equipos costeiros na 1ª. Se ben o Fisterra caía en Ara Solis, facíao ante un dos de arriba, polo que son puntos cos que se conta perder. O Malpica xogaba tamén contra un da zona alta e o partido quedou nun xusto empate.

Pero as boas novas as trouxeros os que máis a necesitaban. Ponteceso e Camariñas saen do descenso (o Camariñas xa estaba fóra a semana pasada) deixando ao Laro (nesa 3ª praza de descenso directo) a 4 e 2 puntos respectivamente. Ambos venceron cun par de solitarios goles de Brais Triñares e Toniño, que valen un mundo a estas alturas da competición.

Fisterra - Atl. Riveira (2-5)

Fisterra-Riveira-Foto-Fran-Insua
  • FISTERRA: Didier, Dani, Roco (Naranjo, min.75), Sergio, Munitis (Marco do Cabo, min.75), Santi, Bebeto (Cartamil, min.70), Guardiola, Cotte, Aitor e Hugo (Mané, min.25).
  • Goles: 0-1, min.10; 0-2, min.15; 0-3, min.30; 1-3, min.55: Mané de falta directa; 1-4, min.65; 1-5, min.70; 2-5, min.80: Marco do Cabo de penalti.
  • Lesión: Hugo.
  • Non puido o Fisterra cun dos que xogan noutra liga. O Riveira atopouse cun dous goles, un de córner e outro nunha falta ao borde da área que non era, que marcaron o ritmo do partido. Foi un partido marcado polo vento, e que a pesar da derrota tivo dous detalles bos pra os fisterráns, o debut de Didier baixo paos, e a volta de Cartamil aos terreos de xogo tras un par de meses de lesión.

Didier-debutou-na-porta-fisterran-pero-non-puido-facer-nada-no-segundo-gol-do-Riveira.Foto-Fran-Insua

Amio - Camariñas (0-1)

• CAMARIÑAS: Pombo, Brais Mouzo, Sergio, Caamaño, Rodri (Santi, min.46), De la Sierra, Saviola, Brais Triñarez, Martín (Nico, min.65), Juan oBello, Alex.
    • Gol: 0-1, min.25: Brais Triñares.

Partidazo do Camariñas que acabou sufrindo só porque fallaron moitas os de Berto, que mereceron marchar xa ao descanso cunha renda moito máis ampla. Ata 5 mans a mans marraron os conserveiros. Brais Triñares e Sergio non acertaron na primeira, e na segunda, o propio Brais, Alex, Juan oBello e Martín fixeron do porteiro local unha estrella. A máis clara, a de Brais na segunda, que se porteiro e a un metro da liña de gol, mandouna fóra.

O cadro local apenas inquedou a Pombo con balóns aéreos, pero esta defensa dos de Berto está moi seria, e de seguir así non pasarán apuros para salvar a categoría.

Malpica - Arzúa (1-1)

11 do Malpica ante o Arzua-Foto- Luis E Porto
    • MALPICA: Suso, Adrián, Martín Uruguaio, David Castro, Juan Rabuñal, Andrés (Mario Casal, min.64), Fernando, Cheo, David Blanco (Eme, min.83), Alemán, Charro.
    • Goles: 0-1, min.10; 1-1, min.75: Charro tras un bo pase de Adrián.
    Malpica-Arzua-Foto-Wash-Calvo

Comezaba o partido entre dous equipos de arriba e de contado o Arzúa se metía por diante. Un gol que marcaba o ritmo, pois os visitantes deixaban que a iniciativa a marcase o Malpica en todo momento. Houbo minutos de escaseza de xogo, minutos máis tensos, pero poucas ocasións de gol. Todo nun choque ao que o Malpica chegab con 7 baixas e no que debutou o xuvenil Eme, e que rematou cun xusto empate.

Os malpicáns pedían un penalti sobre Charro aos 15 minutos, e el mesmo protagonizaba un par de ocasións a un córner e tras un pase de David Blanco. A mellor ocasión tíñña David Blanco que se atora na liña de gol tras unha gran internada de M. Uruguaio.

Baixou o ritmo na segunda metade e só faltando 15 minutos, nunha xogada illada e tras un saque de banda, Adrián mete para que Charro asine o empate.

Cacheiras - Ponteceso (0-1)

• PONTECESO: Norberto, Rubén, Alberto, Dani Pallas, Javi, Josito (Urbieta, min.76), Mendieta, Recarey, Toniño (Jorge, min.85), Bieito (Bolón, min.75), Canai (Martín Puente, min.80).
    • Gol: 0-1, min.20: Toniño de penalti.

Gran resultado do Ponteceso que tampouco deixou unha gran imaxe pero sacou os puntos contra un equipo da súa liga, ao que case que afunde defintivamente no último posto. O partido estivo completamente dominado polo cadro pontecesán, que intentou xogar o balón como lle gusta, pero que segue sufrindo nas xogadas en contra a balón parado. Así e todo os locais apenas inquedaron a porta de Norberto en todo o partido.

Os de Nacho tiveron varias ocasións ademais do penalti, como unha de Bieito na primeira metade. Na segunda, Canai e Bolón contra o final puideron ampliar a renda, a pesar do baixón que sofre o equipo sempre nas segundas metades, pois o cadro non acaba de adestrar todo o que necesitaba.