mércores. 11.12.2024
El tiempo

O Arrueiro de Laxe exportou saber culinario no Gastronomic Forum Barcelona

Victor Basante con Luisa Garcia Casal do Restaurante Arrueiro de Laxe no Forum Gastronomic de Barcelona
Victor Basante con Luisa Garcia Casal do Restaurante Arrueiro de Laxe no Forum Gastronòmic de Barcelona
O Arrueiro de Laxe exportou saber culinario no Gastronomic Forum Barcelona

Falabamos a semana pasada da rede gastronómica que leva creando a área de Turismo da Deputación da Coruña nos últimos anos trala celebración do congreso A Provincia que sabe . Sen tempo a descansar, marchaban o domingo cara Cataluña para levar o stand do #DegustaCoruña ao Gastronomic Forum Barcelona.

Desta volta, a entidade centrou a súa presenza en tres comarcas Ferrolterra, Terras de Santiago e Costa da Morte, mantendo esa “estratexia de apoio aos pequenos produtores e produtoras da provincia para promocionar a súa materia prima e favorecerlle a presenza en mercados como este, de moi alto valor para eles”, explicou Xosé Regueira.

Así, produtos coruñeses e profesionais da cociña compartiron protagonismo durante 3 días de feira nas que o guía principal das 20 accións desenvoltas foi o divulgador e xornalista Jorge Guitián.

Showcooking de COruna no Barcelona Forum Gastronomico

Os produtos escollidos para foron as: empanadas artesanais de Costumes de Galicia (Carballo), as conservas de mariscos e peixes d’A Conserveira (Ribeira), os roxóns e chourizos de Chichalovers (Santiago de Compostela), o queixo de pasta dura cocida de Galmesán (Arzúa), as patacas fritidas de Bonilla a la vista (A Coruña), os mariscos de Mariscos de Barallobre (Fene) e as algas de Algas de Mar de Ardora (Ortigueira).

Ademais foron 3 os cociñeiros que guiaron os showcooking e viviron unha experiencia espectacular de poder participar nun dos eventos gastronómicos máis importantes do país: Dani Castro (do restaurante O Camiño do Inglés, de Ferrol), Kike Piñeiro e Eloy Cancela (A Horta do Obradoiro, de Santiago) e Víctor Basante , chef do Restaurante Arrueiro de Laxe.

Basante, acompañado da copropietaria do establecimento, Luisa García Casal, presentaron o proxecto e ofreceron un obradoiro con produtos de temporada e quilómetro cero, “da lonxa de Laxe, que é moi pequena, e tamén da nosa horta”, onde reflexaron a esencia do seu menú, par ao que empregan “peixes menos valorados, como a raia”.
Explicaron que Arrueiro “é como unha árbore con tres ramas: o aloxamento, as experiencias e a gastronomía”, co propósito de “ir máis aló do desfrute, para acrroupar e nutrir ás persoas que nos visitan tanto fisica como emocionalmente”.
Agradeceron á Deputación a “oportunidade” de participar no Gastronómic Fórum Barcelona, e invitaron ao público a “visitar a Costa da Morte durante todo o ano”.

Familia de Turismo da Deputacion da Coruna no Gastrponomic Forum de Barcelona
Familia provincial en Barcelona

Máis novas

Comentarios