Mércores. 09.10.2024
El tiempo

Laxe marida gastronomía con sustentabilidade e turismo no Forum Gastronómico

Xose Manuel Pose Lema e Maria Xose Mato no Forum Gastronomico con Turismo Laxe
Xose Manuel Pose Lema e Maria Xose Mato no Forum Gastronomico con Turismo Laxe
Laxe marida gastronomía con sustentabilidade e turismo no Forum Gastronómico

Parece que marida ben gastronomía con sustentabilidade. E máis cando lle sumas turismo de calidade e autenticidade. O peixe costeiro é peixe de primeira calidade, que ademais permite manter unha ampla sustentabilidade no mar, gracias á amabilidade da pesca artesanal.

Por aí vai o argumento co que Laxe participa esta semana (os días 10, 11 e 12 de marzo) no Fórum Gastronómico da Coruña dando a coñecer os peixes con X. No marco da campaña Con X de Laxe, Con X de Peixe, a Concellería de Turismo de Laxe estrea participación nesta feira.

Para facelo toman en consideración que “o turismo gastronómico é moito máis que disfrutar dunha boa comida ou bebida durante unha viaxe. O turismo gastronómico é, dende o punto de vista social, unha forma de achegarnos ó patrimonio cultural dun lugar e facelo memorable dunha forma completamente única e persoal. E dende o punto de vista económico, o turismo gastronómico é un medio óptimo para apoiar ós productores locais”.

Sinalan dende a Concellería que “os turistas soen preferir destinos con apostas gastronómicas claras”, de aí que utilizar como reclamo a flota diaria pesqueira artesanal de baixura, descargando os mellores peixes con destino á súa comercialización directa na lonxa, é algo de gran impacto.

”Esta condición de vila mariñeira con porto pesqueiro en activo, ademais da autenticidade cultural e social (modo de vida, fala, costumes, etc.) leva implícita a calidade do produto gastronómico (pesca artesanal en mar salvaxe). Ó mesmo tempo, promove a sustentabilidade dos nosos mariñeiros, porque asociar a gastronomía de Laxe co peixe permítenos apoiar a industria pesqueira local”, argumentan.

A Escola Municipal de Hostalaría de Carballo, tamén no Forum

Fernando Agrasaro no Forum Gastronomico

Carballo participa por partida múltiple no Fórum Gastronómico que se celebra estes días na Coruña. Onte mesmo o cociñeiro carballés Adrián Felípez e o director da Escola Municipal de Hostalaría, Fernando Agrasar, participaron nunha presentación da asociación Coruña Cocina. Agrasar realizou dous pratos: 'Berzada de Barizo' e 'falsa patata rellena de cacheira', que mesturaron Tradición con innovación, sendo o principal o produto de proximidade.

Pero o gran día de Carballo será este martes. Por unha banda, porque o pan e a nosa empanada serán protagonistas durante toda a xornada no stand da Deputación. Por outra, porque catro alumnos/as da Escola Municipal de Hostalaría participarán pola tarde nun showcooking co director e profesor do centro.

Muros tamén no Forum

O restaurante A Muradana, a través da Ría da Estrela, tamén estivo presente facendo un showcooking.

A muradana con Ria da Estrela no Forum

Novas relacionadas

Comentarios