Sábado. 04.05.2024
El tiempo

Novas xornadas de formación para hostaleiros en Vimianzo e Malpica

Novas xornadas de formación para hostaleiros en Vimianzo e Malpica

Continúan os proxectos de dinamización turística de Malpica e Vimianzo en marcha. Dous proxectos, O mar de Sisargas e Do mar á Terra con varios puntos en común, como a participación dos GDR, ou a clara intención de dinamizar o sector turístico da zona a base de formación. E fai falta formación no sector servicios da nosa bisbarra se nos queremos especializar nun turismo de calidade.

Sesións formativas en Vimianzo

Os-hostaleiros-de-Vimianzo-estiveron-na-lonxa-co-programa-do-Mar-a-Terra

Continuamos cun setembro de vertixe formativa no proxecto "Do mar á terra". Esta semana os hostaleiros coñecerán novas técnicas de manexo e conservación dos produtos do mar e unhas claves de xestión enfocada ao turismo.
Tras unha semana na que viaxaron a coñecer mellor o produto provinte da confraría de Laxe, e na que recibiron pautas sobre a presenza das empresas en Internet, da man de Daniel Cerqueiro e Manuel Pan, os empresarios de Vimianzo emprenden novas actividades formativas.

Así, este luns 16 de setembro, o cociñeiro Miguel Silvarredonda, impartirá o curso “Manexo e conservación dos produtos do mar”. O chef ensinará aos hostaleiros os cortes básicos do peixe e novas técnicas de conservación e envasado.
E de contado, o mércores día 18 os empresarios de Vimianzo acudirán á Casa da Cultura á charla “Xestión de empresas turísticas”, na que se explicará a importancia da calidade e da garantía de orixe nos produtos turísticos.

En ambos casos as actividades se realizarán na Casa da Cultura de Vimianzo de 17.00 a 20.00 horas.

Xornada-de-Internet-cos-hostaleiros-de-Vimianzo-no-proxecto-Do-Mar-a-Terra

Comezo do programa formativo en Malpica

Se por Vimianzo xa levan varios meses, “Malpica. O mar de Sisargas” inicia agora o programa formativo dirixido aos hostaleiros locais, unhas sesións que comezaban aló por xuño.
Así, dende esta semana e ata o 10 de outubro, os establecementos interesados en participar na Rede de Hostaleiros promovida polo proxecto ecoturístico teñen á súa disposición un completo programa formativo. As charlas e clases prácticas desenvolveranse os martes e os xoves en horario de 17.00 a 19.00 horas entre o 17 de setembro e 10 de outubro no Centro Cívico de Malpica e nas instalacións de Fórum Carballo. Excepto á saída experiencial ao destino turístico Arousa Norte, ao resto das citas os hostaleiros poden acudir acompañados polo persoal do seu establecemento de xeito que se facilite a transmisión de coñecementos. O único requisito que deben cumprir os restauradores é asistir a cinco das oito accións formativas do programa.

Así, para este martes 17, o presidente da Asociación Galega de Profesionais do Márketing (Markea), Xosé Luís Reza, dará as claves de “Márketing para hostaleiros”.

O chef Adrián Felípez, será o encargado de dúas sesións (xoves 19 e xoves 26). Na primeira delas poñerá en valor os produtos locais extraídos do mar de Malpica, complementados cos da terra, baixo o título “Cociña local. Coidar os nosos tesouros”.
No segundo encontro continuará a formación no Fórum Carballo cunha sesión práctica sobre “Microgastronomía” na que ensinará aos asistentes como elaborar as mellores tapas e outros pequenos bocados con calidade e sendo competitivos. Adrián Felípez, xerente da asesoría Gastroconsulting, é o chef do restaurante do ArtBar (RazoCarballo).

O tema de outubro será de “Atención ao cliente” e o xoves 3, os hostaleiros trasladaranse á Aula de formación de Cafés Delta (polígono de Carballo) onde o barista Sergio Quintela lles dará as claves para facer un bo café.
Xa o martes 8 a acción formativa estará dedicada a “Internet e Redes 2.0” e o xoves 10 está programa unha visita experiencial ao destino turístico Arousa Norte

Novas relacionadas

Comentarios