Xoves. 18.04.2024
El tiempo

A pesca artesanal da Costa invade o comedor 360º de Inditex

Xornadas de pesca sostible con Fresco y del Mar no comedor 360 de Inditex
Xornadas de pesca sostible con Fresco y del Mar no comedor 360 de Inditex
A pesca artesanal da Costa invade o comedor 360º de Inditex
  •  

Contábamos a comezos de semana que o comedor 360º das instalacións de Inditex en Arteixo incluía peixes e mariscos da Costa da Morte. Da man da empresa Fresco y del mar, aficanda en Muros, a marca multinacional aposta pola sostibilidade, a pesca artesanal e a economía circular..

E para facerllo entender aos seus máis de 2.000 comensais (os seus propios traballadores) realizaba este pasado xoves unha acción directa de visibilización da pesca de baixura.

Ao carón do comedor incluíase unha exposición de aparellos e artes empregadas na pesca artesanal, como nasas ou volantilla, explicando que son “artes de pesca pasivas, evitando as malas prácticas industriais que esnaquizan o fondo mariño, abusan de descártelos e non respectan as especies protexidas e as vedas”, explica Milucho Louro, portavoz da empresa.

Pulpo de Lonja no comedor 360 de Inditex
Un prato do menú con Pulpo de Lonja que se pode degustar no comedor de Inditex

”Inditex elixe a pesca milenaria de Galicia para os seus comedores más modernos”

Así vende a empresa esta simbólica elección, que incorpora aos seus comedores de última xeración, baseados na alimentación local sostenible, unha serie de menús de alimentos de tempada pouco procesados e que xeran valor compartido no sector primario de Galicia.
Os traballadores de Arteixo non só se alimentan de forma saudable senón que estarán apoiando o proxecto, agora en pausa, de Os Miñarzos, a primeira reserva mariña de Galicia, e da que a pioneira empresa muradá bebeu dende os seus inicios.

Novas relacionadas

Artigos para calafatear con Fresco y del mar

Comentarios