Polbo e navalla da Costa da Morte para os comedores de Inditex

Os traballadores das instalacións de Inditex de Arteixo teñen varios menús para escoller. Entre os máis sabrosos, poden degustar berberecho de Noia e Pulpo de Lonja, ou outros mariscos e peixes extraídos polos profesionais das Cofradías de Noia, Fisterra, Corcubión, Lira, Muros, O Pindo e Porto do Son.
Parte da “culpa” é a da empresa costeira Fresco y del mar, aficanda en Muros, que leva anos levando os nosos produtos do mar por toda España a través dun servizo de compra en liña e envío a “domicilio”. Produtos ademais que focaliza a súa oferta en especies extraídas pola pesca artesanal e responsable, que garanten a sostenibilidad do ecosistema mariño, lembrando o espírito e a boa práctica da case experiencia .
Unha empresa pioneira en materia de comercio online de produto do mar, que ademais das vendas por toda a xeografía, teñen enviando a lugares tan singulares illa caribeña de Martinica, Hong Kong e Shangai.
Ademais, os complicados tempos de pandemia foron, paradoxicamente , supuxo un boom para a empresa. “Co confinamiento, estivemos nun Nadal permanente, quintuplicamos as vendas porque a xente tivo tempo para coñecernos. Oxalá que nos próximos Nadais consolídese esta tendencia porque sería bo para moitas cofradías galegas", explica Milucho Louro, un dos responsables da empresa.
”A verdade é que o comedor 360º de Inditxe é un canto á sostibilidade, recoñece Louro, que valora “o compromiso da marca cos produtos de km.0”, fomentando o comercio cos produtores locais, a través, entre outros, de Fundación Lonxanet.
"É un bo momento para que esta empresa, sempre á vangarda, sirva de exemplo de fomento do consumo responsable e da posta en valor das comunidades de pesca artesanal", sinala coa esperanza de que outras moitas multinacionais sigan a liña da marca galega.
Artigos para calafatear con Fresco y del mar
- Calafateando: Mariñeiro artesanal de polbo: “A veda do polbo é necesaria pero non suficiente” (parte II).
- Mariñeiro artesanal de polbo: “O que temos que facer para poder saír ó mar” (parte I)
- A sostibilidade pesqueira, un compromiso de todos.
- Día Mundial do Medio Ambiente: Os nosos oceános, o noso futuro.
- Redeiras, invisibles pero imprescindibles
- Ola, son breixo, fillo e neto de pescador artesanal.
- Un día na vida dun pescador artesanal.
- Un día especial na vida dun percebeiro.
- Bañistas si. Furtivos… non, grazas!!!.
- Diario dunha mariscadora.
- A veda do polbo: necesaria… pero suficiente?.