Venres. 29.03.2024
El tiempo

A Costa da Morte participa no evento mundial de Slow Food "Terra Madre Day"

A Costa da Morte participa no evento mundial de Slow Food "Terra Madre Day"
Estar na vangarda dun movemento significa estar en cada actuación conxunta. E aí estará a Costa da Morte, que participará, dende casa, no evento mundial Terra Day, pertencente ao movemento Slow Food, e que se celebra en todo o planeta mañá, día 10. En concreto, súmanse a esta iniciativa o establecemento de turismo rural Casa de Trillo, de Muxía, e o restaurante Casa Pila, de Lira (Carnota), ambos os socios do Convivium Galicia. A proposta do aloxamento rural muxiano xira en torno ao título Saboreando o fin do mundo, no que poderemos degustar unhas receitas tradicionais baseadas en produtos locais de tempada: porco celta (Arca do Gusto), pan de millo e de trigo, empanadas, peixes de Costa da Morte, hortalizas de tempada (nabizas, grelos, brotes de col) e filloas.

"Terra Madre Day"

Paralelamente, mañá celebraranse en todo o planeta algo máis de mil eventos. En España, ademais dos dous galegos, levarán a cabo outros 26, en provincias como Alacante, Valencia, Barcelona, Cáceres, Bilbao, Sevilla, Castelló, Huesca, Málaga, San Sebastián, Sevilla, Vitoria ou Zaragoza. A iniciativa Terra Nai Day persegue un futuro mellor, o respecto cara á diversidade, as culturas locais e o ambiente. Nesta ocasión púxose en marcha un novo proxecto de Slow Food, orientado á creación de hortos escolares e comunitarios en África durante o Terra Nai Day.

Máis información

Toda a información sobre esta iniciativa pode ser consultada no portal www.slowfood.com/terramadreday.

Novas relacionadas

Fonte

Comentarios