A Costa da Morte participa no evento mundial de Slow Food "Terra Madre Day"
09:42 09/12/10
Estar na vangarda dun movemento significa estar en cada actuación conxunta. E aí estará a Costa da Morte, que participará, dende casa, no evento mundial Terra Day, pertencente ao movemento Slow Food, e que se celebra en todo o planeta mañá, día 10. En concreto, súmanse a esta iniciativa o establecemento de turismo rural Casa de Trillo, de Muxía, e o restaurante Casa Pila, de Lira (Carnota), ambos os socios do Convivium Galicia.
A proposta do aloxamento rural muxiano xira en torno ao título Saboreando o fin do mundo, no que poderemos degustar unhas receitas tradicionais baseadas en produtos locais de tempada: porco celta (Arca do Gusto), pan de millo e de trigo, empanadas, peixes de Costa da Morte, hortalizas de tempada (nabizas, grelos, brotes de col) e filloas.
"Terra Madre Day"
Paralelamente, mañá celebraranse en todo o planeta algo máis de mil eventos. En España, ademais dos dous galegos, levarán a cabo outros 26, en provincias como Alacante, Valencia, Barcelona, Cáceres, Bilbao, Sevilla, Castelló, Huesca, Málaga, San Sebastián, Sevilla, Vitoria ou Zaragoza. A iniciativa Terra Nai Day persegue un futuro mellor, o respecto cara á diversidade, as culturas locais e o ambiente. Nesta ocasión púxose en marcha un novo proxecto de Slow Food, orientado á creación de hortos escolares e comunitarios en África durante o Terra Nai Day.Máis información
Toda a información sobre esta iniciativa pode ser consultada no portal www.slowfood.com/terramadreday.Novas relacionadas
- A Costa sabe degustar o seu mar.
- Italia saborea os tesouros do mar de Lira.
- Lira abandeira a presencia galega na Feira de Turín, a máis importante da Slow Food.
- Un estudio de futuro sobre a Área Protexida dos Miñarzos.
- Uns porcos saudablemente celtas.
- A Costa da Morte exhíbese no Forum Gastronómico.
- Presentación do Convivium Galicia da Slow Food: A Costa comeza a "xantar de vagar".
- O Porco Celta de Corcubión é un Larpeiro.
- Da Costa a Europa a lume lento.
- A Costa da Morte na vangarda do Slow food.
Fonte
- Redacción de QPC ([email protected]).