O de Balarés, único galego candidato aos premios ‘Mellor Almorzo de Hotel’ de Madrid Fusión 2026
Despois do susto do pasado verán cos lumes, corren mellores aires por Balarés.
Madrid Fusión Alimentos de España e Supracafé acaban de anunciar a terceira edición do premio "Mellor almorzo de Hotel boutique e Gran Hotel". Un galardón que recoñece o esforzo que algúns hoteis españois realizan por alcanzar a excelencia coa primeira colación do día.
E entre os 9 finalistas, despois de percorrer innumerables establecimentos de toda a península, atópase o Hotel Balarés. Os produtos, o marabilloso espazo e o agarimo dos “sempre riseiros” Silvia Facal e Rafa Varela, cautivaron aos organizadores, que anunciarán os gañadores, a través dun xurado de expertos, no escenario de Madrid Fusión Pastry durante a próxima edición do noso congreso que se celebrará os días 26, 27 e 28 de xaneiro 2026.
Destacan dende Madrid “o festín para os sentidos” que ofrece o menú do almorzo que prepara, cada mañá, a cociñeira Silvia “Filloas, tortilla de patacas estilo Betanzos, torta de chocolate, biscoito e madalenas forman un desfile sen igual nun comedor encantador co Atlántico a curta distancia. Tentacións elaboradas ao momento que se suman á selección de froitas frescas recentemente cortadas, aos queixos artesáns, á bolería con manteiga, ás súas marmeladas, ao pan da panadería Forniños do veciño pobo Ponteceso, e ás xerras de zume de laranxa recentemente espremido”.


