Luns. 29.04.2024
El tiempo

O Fragón e o Balarés estrean os seus Soles

Fran e Sefa Insua e  Silvia Facal e Rafa Varela de Balares cos seus Soletes
Fran e Sefa Insua e Silvia Facal e Rafa Varela de Balares cos seus Soletes
O Fragón e o Balarés estrean os seus Soles

Boas novas para hostalería costeira. A Guía Repsol inclúe dende hoxe 6 novos restaurantes galegos coa calificación de 1 Sol. E entre eles atopamos o novo Hotel Balarés (Ponteceso) e O Fragón (Fisterra), ademais do ‘Terreo Cocina Casual’ e ‘Eclectic’ (A Coruña), o ‘Simpar’ (Santiago de Compostela) e o lucense ‘Javier Montero’ (Ribadeo). Precisamente a estas horas emítese a Gala en directo dende Cartagena.

Bo premio así para dúas parellas de empresari@s/chefs que demostran o talento que temos na comarca. En Fisterra, Fran Insua e a Sefa Insua levan anos ofrecendo unha gastronomía exquisita baseada na calidade do produto do noso mar. Primeiro foi no corazón da praia da Ribeira, e dende hai anos no lugar de San Martiño, cunhas privilexiadas vistas á enseada da Langosteira.

Por Bergantiños, Rafa Varela, histórico responsable do grupo da Mundiña, e Silvia Facal, que acaba de demostrar a potencia gastronómica bergantiñá en Donosti da man da Deputación, dan conta dos pasos que se pode dar en pouco tempo, xa que o Hotel-Restaurante situado na praia de Balarés hai apenas un ano que abreu as portas.

Silvia Facal e Rafa Varela en Cartagena na Gala Soletes
Silvia Facal e Rafa Varela están en Cartagena para participar na Gala Soletes

Certo que os Soles non son Estrellas Michelín, e valoran máis cousas que a mera gastronomía, como o privilexiado entorno no que se atopan. Pero non é descartable que poidan optar a este privilexiado galardón.

Os dous restaurantes complentan a lista de Soles da comarca:

  • Co 1 Sol temos ao Landua (Mazaricos) e ao Terra (Fisterra).
  • Con 2 Soles ao As Garzas (Malpica) e oo Retiro da Costiña (Santa Comba).

Novas do ano pasado

 

A Taberna do Bico, O Fontán e Panadería Germán xa teñen o seu Solete

Máis novas

Comentarios