Emilio Calo afía o coitelo para acadar un novo “récord guinnes”: o prato máis grande de cecina



Serán 70 cortadores de toda España os que o intenten. Entre eles uns 7 ou 8 galegos, e un, de Carnota. Emilio Calo afía o coitelo para afrontar un novo reto: o récord Guinnes do prato de cecina máis grande do mundo, cortado a coitelo, claro.
Será este domingo 27 de maio, dende as 10:00h da mañá na Praza da Catedral. O organizador e Agustin Risueño un cortador de Leon que aproveita que Leon e esté ano capital gastronómica para facelo e por en valor a Cecina de León como produto de calidade e conseguir o distintivo de Indicación Geográfica Protegida (I.G.P.)
Terán que cortar un mínimo de 250kg de cecina, pero contan con superar os 300 kg. Aínda non está confirmado pero a idea é cortar mesmo a coitelo a peza enteira, pois en León tamén é tradición facelo así.
Dos 300, uns 5 ou 6kg serán cortados ao estilo carnotán, da man de Emilio Calo.
Novas relacionadas
- Emilio Calo volve competir contra a nova fornada de cortadores de xamón.
- En Carnota tamén se corta, de dez, xamón.
- Pedro Sestayo: “A Costa da Morte está totalmente olvidada en formación hostaleira”.
- Os sumilleres elixen a Costa da Morte para a cata final das Distincións Gallaecia.
- Os mellores GinTonic da península, de Carnota.
- A milla de ouro dos tiradores de cervexa de Galicia está na Costa da Morte.
- Que foi de Aldea Madeira? Pola formación hostaleira na Costa da Morte.
Fonte
- Redacción de QPC ([email protected]).