O cortador carnotán Emilio Calo participa no novo Récord Guiness do prato máis grande de cecina
11:31 29/05/18
Emilio Calo no Record guinnes do prato máis grande do mundo en León
Ían polo Récord Guinness. E batírono de sobra. 73 cortadores de toda España participaban este pasado sábado, baixo un sol espectacular, nunha xornada histórica na Praza da Catedral de León.
A idea do organizador e Agustin Risueño, un cortador de Leon que aproveita que León e esté ano capital gastronómica para por en valor a Cecina de León como produto de calidade e conseguir o distintivo de Indicación Geográfica Protegida (I.G.P.).
Que mellor que batir un record guinness. Finalmente, os cortadores profesionais cortaron 283,100 kg de cecina, 30 kg máis dos necesarios, en tres frenéticas horas. Entre os 73 cortadores había 5 galegos, e deles, un carnotán, si, Emilio Calo, cortador profesional.
A Calo correspóndelle algo máis dos 5kg que pesaba a súa gran peza, que debullou con destreza profesional.
Espectacular como quedou o prato final, case 80 m2 de prato, que lucían de guinness, baixo a catedral.
Novas relacionadas
https://quepasanacosta.gal/emilio-calo-afia-o-coitelo-para-acadar-un-novo-record-guinnes-o-prato-mais-grande-de-xamon/- Emilio Calo volve competir contra a nova fornada de cortadores de xamón.
- En Carnota tamén se corta, de dez, xamón.
- Pedro Sestayo: “A Costa da Morte está totalmente olvidada en formación hostaleira”.
- Os sumilleres elixen a Costa da Morte para a cata final das Distincións Gallaecia.
- Os mellores GinTonic da península, de Carnota.
- A milla de ouro dos tiradores de cervexa de Galicia está na Costa da Morte.
- Que foi de Aldea Madeira? Pola formación hostaleira na Costa da Morte.
Fonte
- Redacción de QPC ([email protected]).