sábado. 31.05.2025
El tiempo

As receitas estrela: O Arroz de pulpo do Taboleiro

As receitas Estrela-Arroz do Taboleiro
O Arroz de pulpo do Taboleiro
As receitas estrela: O Arroz de pulpo do Taboleiro

Lisboeta de nacemento e galega de adopción, a familia de Isabel leva ligada á hostalaría e e ao mar dende que esta era moi cativa, rexentando negocios de restauración na costa lisboeta. Esta herdanza lévaa a estar vinculada ao sector toda a súa vida, incluso a nivel formativo.

Xa en Galicia, e logo de varias experiencias laborais decidiu dar o paso de emprender co seu propio negocio. Traballando en Santiago enterase de que o “O Taboleiro” estaba en alugueiro e non o pensou. Ubicado no Concello de Outes, en pleno porto do Freixo, no 2019 dá o paso intentando dende o primeiro deixar a impronta dunha hostalaría baseada no produto de proximidade, coa diferenciación da cociña tradicional portuguesa, caseira e de calidade.

O Taboleiro Ria da Estrela

Asi, para as As receitas Estrela, a sección da Asociación Turística Comarcal da ría de Muros Noia Ría da Estrela, tráenos un espectacular Arroz de pulpo:

Ingredientes:

  • 1 cebolla grande.
  • 1 pemento roxo.
  • 1 pemento verde.
  • 1 1/2 kg de polbo da ría.
  • 300gr de arroz.
  • 2 cucharas de café de tomate concentrado.
  • Sal q.b.
  • Prixel picado.
  • Cilantro picado.
  • Aceite de oliva extra virxe.
  • Viño branco 1/2 vaso.

Ponse a cocer o polvo en abundante agua durante 20 minutos e deixase en reposo.
Nunha cacerola refóganse os pementos e a cebola picados con aceite de oliva, engádese o tomate concentrado e o viño blanco. Se deixa reducir o viño e se engade o arroz e a agua resultante da cocción do polbo.
Por último se engade o polbo cortado terminando de cocer o arroz. Servimos cun pouco de prixel e cilantro.
Sirvese quente e cun bom vino. Bo proveito!!!

Máis receitas Estrela

Comentarios