Venres. 19.04.2024
El tiempo

Dous cociñeiros de Fisterra ensalzan o marisco da Costa no Forum Gastronomic de Girona

Dous cociñeiros de Fisterra ensalzan o marisco da Costa no Forum Gastronomic de Girona

Mentres a APCTM vai á procura de novos clientes polas feiras turísticas do país, un par de cociñeiros fisterráns participan estes días no Forum Gastronomic, que se celebrará en Girona entre o 20 e o 23 de febreiro.

Como ocorrera o ano pasado no Forum Gastronómico de Santiago de Compostela, a Costa da Morte estará moi presente en Girona. E o fará no marco da colaboración da Deputación e a propia APCTM, con produtos agroalimentarios e mariños de calidade da provincia. Así, ademais do marisco da Costa da Morte, tamén serán protagonistas as bisbarras de Ferrol, Eume e Ortegal; e as Terras de Ulla-Tambre.

Marisco da Costa da Morte

Mariscos da Costa da Morte e Cedeira, Requeixo da Capela, Grelos de Monfero, Pan de Neda ou o Polbo á Mugardesa serán algúns dos artigos que se promocionarán nesta importante feira gastronómica

O luns 21 será o momento para a degustación e maridaxe de produtos da Costa da Morte. María Josefa Insua e Francisco Insua, do Restaurante O Fragón de Fisterra, serán os cociñeiros dunha demostración na que se prepararán percebes, longueirón e paté de longueirón ou embutidos artesáns.

Novas relacionadas

Máis novas

Fonte

  • Redacción de QPC.

Comentarios