"O maior problema que temos é que veña navalla de fóra"
13:30 15/04/15
Guillermo Traba, natural de Fisterra, coñece moi ben cada recuncho da Costa da Morte. Dende moi pequeno aproveitaba os seus veráns na praia para coller longueirón porque foi o que lle viu facer á súa familia. Hoxe é un rana profesional que extrae longueirón mediante a técnica do buceo en apnea. O equipo de QPC tivemos a oportunidade de pasar un día con el para comprobar de primeria man a dureza do seu traballo.
- ¿Cal é a diferenza entre o longueirón e a navalla?
- ¿Distínguense no sabor?
- ¿Pódese coller navalla en calquera época do ano?
- ¿Cantos quilos podes coller ao día?
- ¿En canto tempo colles os quince quilos?
- ¿Cantos metros descendes?
- ¿Canto tempo estás en cada inmersión?
- Un dos maiores riscos dun buzo é a rotura de tímpano, ¿que técnicas hai que empregar para non lesionarse?
- ¿Como é o teu traxe?
- ¿Que levas nas mans?
- Contasnos que nas mellores épocas, en Fisterra chegou a haber 200 ranas. ¿Cantos sodes agora?
- ¿Cal é o lugar onde hai máis longueirón?
- ¿Vícheste algunha vez ante un perigo?
- ¿Imaxínaste outro traballo que non estea relacionado co mar?
- Ademais da temperatura da auga, ¿notas algún cambio máis?
- ¿Cal é o maior problema co que vos atopades hoxe en día?
- ¿E a como pagan as conserveiras a nosa navalla?
Novas relacionadas
- Degustando á Costa da Morte no Forum Gastronómic.
- Bluscus ou un empurrón ao Turismo Mariñeiro en Galicia.
- Festa Longueirón 2014: Unha fin de semana de piratas, praias e acordeóns.
- Longueirón 2010: Os Piratas das Crebas tomaron a XIX Festa do Longueirón de Fisterra.
Máis novas
- Experiencias de venda online de marisco da Costa da Morte.
- Pódese vender marisco pola rede?.
- Este Nadal, sabes o que comes?.
Fonte
- Lorena Martínez Canosa, Redacción de QPC ([email protected]).