Sábado. 27.04.2024
El tiempo

Donosti degustou os manxares de Bergantiños da man da Deputación

Silvia Facal do Resurante Balares
Silvia Facal, chef do Restaurante Hotel Balarés, foi protagonista da xornada da Deputación en Donosti
Donosti degustou os manxares de Bergantiños da man da Deputación

Segue aproveitando a Deputación a temporada baixa para levar a nosa gastronomía polo territorio estatal. Xa estiveron no Madrid Fusion, no Forum Gastronomic de Barcelona, ou no Xantar de Ourense, e esta semana están en Donostia levando a caravana "A provincia que sabe”.

O emblemático hotel donostiarra “Nobu” acolleu a presentación provincial, que tivo un amplo protagonismo costeiro. Diferentes produtores locais e as xentes do Restaurante Balarés, de Ponteceso, ofreceron a un público profesional produtos de calidade cociñados pola chef Silvia Facal.

Foto grupo produtores Deputacion da Coruna en Donosti
Foto de familia

A cita comezaba cun showcooking a base de produtos de quilómetro cero como os berberechos do Anllóns, as verdinas de Coristanco, os longueiróns de Fisterra ou o polbo de Mugardos, maridados con vermús Lodeiros, viños da provincia, de Choiva Viños e cervexas de Estrella Galicia. Continuaba coa sobremesa na terraza, a cargo de Cafés Lúa, que aportou os cafés; Licores Bello Blanco, co licor café; queixo Galmesán e a tarta de améndoa de Vila Sen Vento.

Os produtores salientaron a gran oportunidade que supón para eles poder exhibir o seu traballo en espazos tan relevantes e profesionais como este, onde conseguiron contactos comerciais e onde tamén tiveron a oportunidade de darlle visibilidade ás súas marcas ante un sector da restauración con moito interese polos saberes e sabores da provincia.

“Queremos exhibir a nosa provincia en foros moi específicos, da man de chefs e produtores que son a nosa mellor marca”, apuntou o vicepresidente. “Neste sentido, Donostia é un mercado moi atractivo, onde mirarnos como sector turístico e gastronómico, e tamén onde vender turismo.

Intervención Regueira
Intervención de. Xosé Regueira

Máis novas

Comentarios