Da horta ao Forum
14:10 25/09/15
Degustación de produtos de horta
Cando os productos cos que se elaboran os pratos son de primeira calidade, nótase o resultado”. Así corroboraban os asistentes á primeira degustación de productos da horta organizada o mércores no Forum de Carballo pola asociación de profesionais da “Huerta del Noroeste”.
Os recoñecidos chefs Adrián Felípez e Juan Mato, empregaron para elaborar os seus pratos productos locais de tempada. Os asistentes degustaron, entre outros, tomate con queixo e licor de leituga, bomba de pataca fina con cabaza asada e salsa de pementos picantes, espuma de allo porro con aceite de perixel e o pastel de cabaza cacahuete.
Un dos obxetivos desta inciativa é que as hortalizas e verduras dos agricultores da bisbarra ocupen un lugar destacado nas cartas dos restaurantes de deixen de ser unicamente un acompañamento no prato.
Na degustación, impulsada polo GDR Bergantiños, participaron o alcalde de Carballo, Evencio Ferrero, os concelleiros Luis Lamas e Xosé Regueira, ademais doutros alcaldes da comarca, produtores e hostaleiros.
Novas relacionadas
- O EFA-Fonteboa acolle unhas interesantes xornadas técnicas da Pataca
- Os nenos de Coristanco descobren o sabor do mar.
- Coristanco fai Deporte con patacas.
- Coristanco prepárase para os 35 anos da Festa da Pataca.
Fonte
- Redacción QPC ([email protected])
- AD Bergantiños