Crean un menú con produtos tradicional e de tempada para ofrecer aos peregrinos
Onte xoves 17 de outubro tubo lugar en Casa Trillo a presentación do Proxecto “A Gastronomía Galega fai Camiño”, proxecto que foi subvencionado polo programa O teu Xacobeo da Xunta de Galicia. Unha cita que se desenvolveu na activa Casa de Trillo, en Santa Mariña, Muxía, e que pretende crear unha guía de pratos tradicionais e de producións locais e de tempada polas comarcas por onde transcorren os distintos Camiños de Santiago.
A xornada implicou tamén unha degustación destas receitas, e intenta servir para que restaurantes do Camiño a ofertar un menú para as persoas que peregrinen e o turismo en xeral elaborado con producións locais, tradicionais e de tempada.
Así presentouse e degustouse o Menú do Peregrino, proposto dende o GDR Costa da Morte feito con produtos do territorio. Propuxéronse dous menús: un de outono – inverno e outro de primaveira – verán.