O EFA Fonteboa tamén sae por cogumelos
Marcha de cogumelos tamén o Centro de Formación EFA Fonteboa coas XI Xornadas de Micoloxía. Este ano van enfocadas ao valor culinario dos cogumelos, unha das actividades arredor da micoloxía que máis tirón teñen.
Así, o xoves 15 comezan ás 13:00h cunha saída por cogumelos co alumnado de Producións Agropecuarias. Realizarase unha comida en Verdes, e á volta farase a clasificación dos cogumelos na EFA. A partir das 17:15 toca unha sesión de conservación dos cogumelos, enfocada á deshidratación e a conxelación, con Juan Carlos Louroba Sánchez, técnico da Oficina Agraria de Baio, falando tamén José Gil Facorro, mestre do EFA, do valor culinario cunha sesión de receiras.
Xa o sábado 17, a partir das 9:30 toca un roteiro de recolección. Á volta, sobre as 12:30h haberá unha clasificación e explicación e un xantar despois cos chefs Ángel Seone e Rocío Barca.
Xa se poden inscribir no 981 733 051.