Venres. 29.03.2024
El tiempo

Un dos últimos chocolates artesanais do Estado sobrevive en Bergantiños

Un dos últimos chocolates artesanais do Estado sobrevive en Bergantiños
Chocolates Marino un tesouro artesanal de Carballo

Hai sabores que quedan no padal por sempre. E probablemente un dos que quede gravados nos de centos de veciños de toda Galicia sexa o de Chocolate Mariño. E en tempos de globalización, onde imperios ou marcas brancas copan o mercado, pequenas apostas artesanais sobreviven dándolle sentido ao comercio local.

A través da nova sección sobre os "Comercios de toda a vida" de Turismo Carballo, recuperamos hoxe a labor desta fábrica fundada en 1927, nada menos, que se convirte nun dos poucos lugares do Estado onde o chocolate se fabrica artesanalmente. Un valor da nosa economía, do noso patrimonio, e do noso atractivo turístico.

Case un século de historia

Foi José Mariño, pai de Severino o actual responsable do negocio xunto á súa esposa Teresa Muñiz, o que levantou o negocio aló polos anos 20. Un negocio que viu pasar a ditadura de Primo de Rivera, o reinado de Alfonso XIII, a República, a Guerra Civil, a ditadura franquista, a transición, a democracia....

Lembran Severino e Teresa aqueles tempos nos que o chocolate tiña que esperar polos funcionarios do estado, e para o pobo quedaba a cascarilla, verba que serve ademais de xentilicio dos coruñeses, que sempre foron moito de amosar moito por fóra e ter poco dentro da casa. Curioso é que a cascarilla a día de hoxe volve ser un produto demandado e moi buscado para preparar infusións.

Ala, a rillar o Chocolate Mariño.

Receitas do Outono carballés

Fonte e máis información

Comentarios