Sábado. 18.05.2024

FF: A falta de experiencia

As Miúdas ante o Santiso As Miúdas ante o Santiso

Acusaron esta fin de semana os equipos costeiros do fútbol feminino a falta de experiencia. Se As Miúdas debutan este ano na competición, o equipo do Bergantiños é tremendamente novo. Cousas que se notan en momentos como os desta fin de semana.

Volvían competir as Miúdas, algo que non facían dende o 18 de marzo, tras un mes de incomprensible parón. Pero a volta á realidade foi máis dura do merecido, pois sufriron unha derrota que non se deu por falta de argumentos, senón por falta de serenidade para xogar co criterio habitual. Ademais, a lesión de Julia confirmou que non era o día das Miúdas...

A falta de experiencia volveu pasarlle factura ás de Gueli que volveron perder un novo partido, desta volta ante o Silva, no desconto. As bergantiás baixan ata a 10ª praza.

2ª División, Grupo 2, xornada 19

• Resultado: Santiso - Os Miúdos (2-1)
  • Julia, Paula, Gala, Isa, Martina, Laura, María, Leti, Bárbara, Marta e Eva. Tamén xogaron: Pati, María Dosil, Irea e Lucía.
  • Goles: 1-0: María presiona e o despexe rebota no seu pé e entra; 1-1 (descanso); 2-1.

Comezou o partido co vento encontra para as muradás, algo que favoreceu o estilo das de Santiso con balóns en longo que xogaron case que toda a primeira metade no campo das de Muros. Con todo foi María a que abría o marcador para as miúdas tras presionar un despexe das locais. Era Julia a protagonista da primeira metade facéndose con solvencia con numerosos balóns altos.

Antes do descanso, dous córners consecutivos poñían ás miúdas en apuros, demostrando que ás veces a falta de concentración provoca situacións de perigo. Acabou marcando o cadro local tras varias paradas de Julia e varios rexeites, poñendo ás táboas no marcador para ir aos vestiarios.

Non melloraron as miúdas, máis apáticas que outros días, na segunda. As locais apoveitaban a mala defensa visitante para marcar tras outro córner.

Non era o día das Miúdas. Algo que confirmaba a lesión de Julia, tras un choque cunha compañeira. Unha escordadura de nocello que a terá apartada dos campos varias semanas.

2ª División, Grupo 1, xornada 23

• Resultado: Silva - Bergantiños (3-2)
  • Bergantiños: Luci, Cambón (Rabuñal 75), Sabrina (Eva 70), Seo, Paula, Lore, Torrado (Ale 80), Lijó, Noe (Isa 45), Tamy e Lucía Canosa
  • Goles: 1-0; (descanso); 1-1: Tamy; 1-2: Lijó; 2-2; 3-2.
A primeira parte non foi demasiado boa para as carballesas. As locais só achegáronse á portería de Lucía ao aproveitar un fallo defensivo e aproveitar para marcar o 1-0. Aínda así dispuxeron as xogadoras de Gueli de ocasións claras pero sen acerto de face a gol. A segunda parte foi de dominio total das Bergantiñanas que pronto lle deron a volta ao marcador con goles de Tamy e Lijó. Todo parecía que acabaría en vitoria fácil para as carballesas pero nin Isa en varias ocasións, nin Tamy, nin Lijó foron capaces de marcar as claras ocasións das que dispoñerían. Finalmente as xogadoras silvistas déronlle a volta ao marcador nos últimos minutos de partido, ao aproveitar as súas únicas ocasións da segunda parte.