FútFem: O Bergantiños, a Cuartos de Copa

O Bergantinos feminino pasa a Cuartos de Copa
O Bergantiños pasou aos Cuartos de Final da Copa de 2ª División Feminina A Coruña/Ferrol. Unha Copa á que non está invitadas, curiosamente, As Miúdas, a pesar de ser da Coruña, por xogar nun grupo pontevedrés.

As de Gueli superaron ao Portazgo nun partido no que foi claro dominador do encontro de principio a fin, logo de derrotar ao Portazgo por 4-0, cunha actuación estelar de Mery que anotou 3 goles.

Copa 2ª División Feminina

• Resultado:
  • Bergantiños: Lara Sanchez, Eva, Paula, Seo, Sabrina, Lore, Torrado, Carla, Noe, Mery e Tamy. Tamén xogaron Lara Rabuñal, Isa, Ale, Fra e Lucía Canosa.
  • Goles: Mery (3) e en propia.

O Bergantinos feminino pasa a Cuartos de Copa 2

Comezaba o partido co Bergantiños exercendo forte presión e con intención de adiantaerse no marcador. No minuto 4 Mery anotaba o seu promer gol cun lanzamento por alto dentro da área. O dominio seguía sendo das locais pero sen acertar de cara a gol ata que Mery fixo o segundo ao definir ben no man a man diante da porterira visitante. Despois deste gol as xogadoras do Portazgo achegaríanse á portería de Lara pero sen demasiado perigo.

Na segunda parte as visitantes adiantaron filas en busca do gol e terían a súa ocasión mais clara do encontro cun lanzamento que se estrelaría no pao. Xusto despois desta ocasión chegaba o terceiro para as carballesas logo dun córner botado por Fra que Adela metía na súa propia portería. Dez minutos antes do descanso chegaba o cuarto gol do partigo logo dunha boa xogada combinatiba na que Mery definiu ben a pase de Fra.

Na vindeira xornada de copa o cadro de Gueli enfrontarase ao Narón nos 1/4 de final, logo que éste eliminase ao Xuventu de Crendes por 1-4. O partido será o vindeiro 1 de maio nas Eiroas.