Carlos Blanco e Touriñán, os piratas embaixadores do peixe e marisco de Laxe
Completa a fin de semana de Laxe, na que volveron maridar os peixes e mariscos co Mercado Pirata. Un ano máis as degustacuóns III Festa da Pesca Artesanal 'No Mar da Lonxa de Laxe' compaxinaron coa feira pirata facendo unha combinación perfecta para pasar unha completa fin de semana.
Na Lonxa, dende a apertura da carpa comezaron a facer longas filas para gozar da proposta gastronómica elaborada por Miguel Mosteiro e o seu equipo. Ás veces a tenda quedaba pequena e era difícil atopar asento libre. Incluso houbo quen se animou a utilizar os propios bares de servizo como mesa improvisada. En total, a organización calcula que se entregaron preto de 1.000 racións, superando as expectativas iniciais.
O peche do sábado foi unha estupenda degustación gratuíta de arroz con peixe e marisco. En total, repartíronse 400 racións entre o público que se animou a pasar polo exterior do mercado.
Outro dos momentos máis emotivos da fin de semana, foi o nomeamento dos dous novos embaixadores excepcionais do peixe e marisco de Laxe. Os humoristas Carlos Blanco e Xosé Antonio Touriñán recibiron a súa distinción na mañá do sábado nun mercado ateigado de atascos. Blanco e Touriñán, que collen o relevo de Alex Bergantiños, non dubidaron en compartir cos asistentes anécdotas sobre o seu vínculo con Laxe, especialmente emotivo no caso de Carlos Blanco. O actor de Mareas Vivas recoñeceu que "aínda lle dá a pel de galiña cando volve a Laxe", onde tanto el como o seu fillo estiveron moi contentos durante a gravación desta serie.
Ambos os actores declararon sentir unha especial predilección polo peixe e o marisco, segundo Blanco, "a opción máis rica e variada, que ofrece cincuenta mil sabores diferentes". Unha predilección que inculcaron nos seus fillos dende moi pequenos. Segundo desvelou divertido Touriñán, a súa filla come peixe e percebes dende que tiña un ano, mentres que o prato preferido do seu fillo é, sen dúbida, o polbo.
Domingo de navallas
A Confraría de Pescadores de Laxe pechou a fin de semana coa xornada adicada á navalla, repartíndose preto de 1.000 racións de empanada de peixe, navalla-longueirón e peixe frito do porto.