O sur da Costa da Morte volve comerse o mar
Lodo exitado do ano pasado, volven as xornadas gastronómicas Comete o Mar, Tempada Gastronómica Mariñeira, no marco do proxecto Mar Galaica Turismo Mariñeiro, financiado polo Grupo de Acción Costeira 4, Seo de Fisterra-Ria de Muros e Noia.
As xornadas serán presentadas esta mesma tarde de xoves no restaurante Pepe do Coxo, en O Freixo, Outes.
Nesta segunda edición participan 17 restaurantes da franxa costeira comprendida entre Fisterra e Porto do Son con menús comprendidos entre os 25 e os 35 euros. Estes menús estarán dispoñibles todos os fins de semana comprendidos entre o sábado 28 de outubro, inicio oficial das xornadas, e o domingo 4 de decembro. Para degustalos só e preciso acudir ao restaurante seleccionado en función do menú que mais nos interese e que poderemos seleccionar en www.margalaica.net.
Sostible e artesanal
O denominador común a todos os menús son os peixes e mariscos das lonxas do territorio xa que o obxectivo das xornadas é a promoción da gastronomía do mar e da pesca artesanal e sostible.
Novidades en forma de Obradoiros
Cómete o mar incorpora como grande novidade este ano a presencia de catro Obradoiros gastronómicos, que se realizan ao longo dunha tarde cada un, combinando a selección de peixes e mariscos en lonxas ou cetáreas e de algas nas praias e rochas para despois preparalas co cociñeiro ou cociñeira do restaurante onde eleximos facer o obradoiro e, finalmente, degustar os pratos preparados en compaña dos compañeiros de obradoiro.
Novas relacionadas
I Xornadas Cónete o Mar
- As cocochas de bacallau e berberechos do corcubionés Rafa Fuentes foron as vencedoras do concurso Cómete o mar.
- A Costa sabe degustar o seu mar.
- As xornadas ‘Cómete o Mar’ contrarrestan a meteoroloxía coa “mellor despensa que ten Galicia”.
Máis novas
- A Pataca Fina de Carballo vaise cocendo a lume lento.
- A Raínha Lupa revive cun Mercado Ecolóxico en Quilmas.
- 500 cogumelos máis nun novo libro micolóxico con semente da Costa.
- Achegando o sabor do mar ao interior.
- Entrevista con Manuel Gago: “O litoral da Costa ten propiedades hipnóticas”.
- A denominación de orixe da Costa da Morte triunfa no Forum Gastronomic de Girona.
- Os 2 GAC das Costa unen as súas forzas.
- O Proxecto Berberecho, unha aposta pola diferenciación.
Fonte
- Nota de prensa do GAC 4.