APTCM levou a Esencia da Costa da Morte ao Forum Gastronómico
![APCTM no Forum Gastronomico da Coruna](/asset/thumbnail,992,558,center,center/media/quepasanacosta/images/2024/04/09/2024040907524642708.jpg)
Boa expectación á presentación da APCTM este luns 8 de abril no Forum Gastronómio da Coruña. Pepe Formoso, presidente de APTCM e Braulio Garcia, profesor do CSHG (Centro Superior de Hostelería de Galicia) e veciño de Baio, Zas, foron os encargados de trasmitir o que chamaron a “Esencia” da Costa da Morte ao numeroso público que se achegou polo Ágora Forum Lab.
![Publico no Forum ao show de APTCM](/media/quepasanacosta/images/2024/04/09/2024040907524593422.jpg)
Acompañados polo vicepresidente da Deputación, Xosé Regueira, Formoso e García quixeron trasladar o impacto da campaña “Meses con R”, que trata de poñer en valor o noso produto. Así, demostraon que só con auga, sal e percebes se pode vivir unha intensa experiencia gastronómica. Pero para iso o produto é fundamental, e nós contamos cos percebes de Corme e de Muxía, dous dos mellores do mundo.
A demostración levou tamén pan de Carballo e de Fisterra, e viño da veciña comarca de barbanza presentado por Alberto Varela de Choiva viños.
Corcubión presente
![Corcubion no Forum Gastronómico](/media/quepasanacosta/images/2024/04/09/2024040909274187179.jpg)
No Fórum tamén hoyubo unha expedición moi corcuionesa. O cociñeiro corcubionés Rafael Fuentes e ao seu equipo do Restaurante Carrumeiro, realizou a presentación de varios dos seus pratos neste importante evento da gastronomía galega no posto da Deputación. Acompañárono o alcalde de Corcubión, Xabier Domínguez "Drok" e o deputado do BNG Costa da Morte no Parlamento Galego, Óscar Insua
![](/asset/zoomcrop,480,270,center,center//media/quepasanacosta/images/2023/12/21/2023122111401317550.jpg)