Xoves. 02.05.2024
El tiempo

APTCM levou a Esencia da Costa da Morte ao Forum Gastronómico

APCTM no Forum Gastronomico da Coruna
APTCM levou a Esencia da Costa da Morte ao Forum Gastronómico

Boa expectación á presentación da APCTM este luns 8 de abril no Forum Gastronómio da Coruña. Pepe Formoso, presidente de APTCM e Braulio Garcia, profesor do CSHG (Centro Superior de Hostelería de Galicia) e veciño de Baio, Zas, foron os encargados de trasmitir o que chamaron a “Esencia” da Costa da Morte ao numeroso público que se achegou polo Ágora Forum Lab.

Publico no Forum ao show de APTCM
Público no Fórum ao show de APTCM

Acompañados polo vicepresidente da Deputación, Xosé Regueira, Formoso e García quixeron trasladar o impacto da campaña “Meses con R”, que trata de poñer en valor o noso produto. Así, demostraon que só con auga, sal e percebes se pode vivir unha intensa experiencia gastronómica. Pero para iso o produto é fundamental, e nós contamos cos percebes de Corme e de Muxía, dous dos mellores do mundo.

A demostración levou tamén pan de Carballo e de Fisterra, e viño da veciña comarca de barbanza presentado por Alberto Varela de Choiva viños.

Corcubión presente

Corcubion no Forum Gastronómico
Rafa Fuentes, no centro, levou os sabores de Corcubión

No Fórum tamén hoyubo unha expedición moi corcuionesa. O cociñeiro corcubionés Rafael Fuentes e ao seu equipo do Restaurante Carrumeiro, realizou a presentación de varios dos seus pratos neste importante evento da gastronomía galega no posto da Deputación. Acompañárono o alcalde de Corcubión, Xabier Domínguez "Drok" e o deputado do BNG Costa da Morte no Parlamento Galego, Óscar Insua

"Está ben recuperar ese dito de toda a vida de que os meses con R son os mellores para comer marisco"

Comentarios