Domingo. 17.10.2021
El tiempo

Obradoiros gastronómicos para comernos o mar

Obradoiros gastronómicos para comernos o mar

Nova proposta dende a iniciativa Mar Galaica do GAC 4: Obradoiros Gastronómicos Mariñeiros para que os hostaleiros da bisbarra e os turistas e veciños poidan coñecer de primeira man as propostas para a mesa de varios restaurantes referencia. Os obradoiros foron presentados no restaurante O Centolo de Fisterra a pasada tarde martes, servindo así para abrir a nova temporada gastronómica con sabor a mar.

Os catro Obradoiros Gastronómicos Mariñeiros, desenvolveranse durante os vindeiros 4 venres e durarán unha hora cada un. O turista poderá combinar a selección de peixes e mariscos en lonxas ou cetáreas e de algas nas praias e rochas para despois preparalas co cociñeiro ou cociñeira do restaurante onde elexiu facer o obradoiro e, finalmente, degustar os pratos preparados en compaña dos compañeiros de obradoiro.

O denominador común a todos os obradoiros gastronómicos son os peixes e mariscos das lonxas do territorio xa que o obxectivo das xornadas é a promoción da gastronomía do mar e da pesca artesanal e sostible.

Programa de Obradoiros

A relación de obradoiros gastronómicos mariñeiros é a seguinte:

  • Venres 11 de novembro, no Restaurante Casa Pila, Lira: O pulpo de Lira na cociña de Casa Pila.
  • Venres 18 de novembro no Restaurante O Centolo, Fisterra: Menú mariñeiro na cociña de O Centolo Fisterra.
  • Venres 25 de novembro, no Restaurante Casa da Crega, Carnota: Algas con Pindo Mariño e cociña na Casa da Crega.
  • Venres 2 de decembro, na Pensión Restaurante Casa Peto Outes: Os moluscos na cociña de Casa Peto Outes.

Continúan os Menús Gastronómicos "Cómete o Mar"

Entre mentres, a campaña Cómete o Mar continúa coa súa segunda edicion e nela participan 17 restaurantes da franxa costeira comprendida entre Fisterra e Porto do Son con menús comprendidos entre os 25 e os 35 Euros. Estes menús estarán dispoñibles todos os fins de semana comprendidos entre o sábado 28 de outubro, inicio oficial das xornadas, e o domingo 4 de decembro.

Máis información

Novas relacionadas

Máis novas

Fonte

comentarios