Domingo. 19.05.2024

Veteranos: Dous equipos de 2ª, en semis

Mino co porteiro do Club do Mar Mino co seu porteiro do Club do Mar, que non poderá xogar a ida das semis

Club do Mar e Porteño, dous equipos que esta campaña competiron en 2ª División, conseguindo, iso si, o ascenso á 1ª, metéronse nas semifinais da Copa da Costa dos Veteranos. Este pasado domingo celebrábanse a volta dos Cuartos, e os dous facían bos os pronósticos da ida, pois ambos venceran xa a San Román e Ponteceso respectivamente.

Os de Caión enfrontaranse ao Agualada, que protagonizou a xesta dos Cuartos, tras remontar unha eliminatoria que se puña moi de cara para o Bértoa, pero que cun gol nos últimos instantes se metían na seguinte rolda. Ademais, noutro dos choques máis igualados, o Soneira conseguía manter a vantaxe que conseguira na ida ante todo un Coristanco.

Agualada - Bértoa (3-1)

Antelo marcou o gol que deu o ase ao Agualada Antelo marcou o gol que deu o pase ao Agualada
  • Goles: 2-0, m.15: Rogelio; 2-0, m.30: Toniño; 2-1, m.68: Loureiro; 3-1, m.88: Antelo remata un córner botado por Rogelio.

Co 4-2 da ida chegaba o Bértoa para enfrontarse ao Agualada. A vitoria, o empate e mesmo a derrota pola mínima valíalle ao equipo carballés. Pero pronto se decatou que a cousa non ía estar sinxela e á media hora o Agualada xa marcara 2 tantos dándolle a volta á eliminatoria. A presencia de Toniño, o pichichi da temporada ligueira, trala súa falta na ida, deu motos folgos aos coristanqueses. De feito, se ben era unha primeira metade moi disputais os locais buscaban sempre a rapidez do seu punta, un perigo costante para a defensa visitante.

Seguía a igualdade na segunda metade, e no ecuador, Loureiro metía de novo ao Bértoa nas semis virtualmente. E cando faltaba dous minutos para o tempo regulamentario Antelo fai o 3-1 que lle dá o pase ás semis ao Agualada.

Club do Mar - San Román (3-2)

• Goles: 1-0, m.10: Richard; 1-1, m.26 penalti que marca Santi; 2-1, m.48: Mino de penalti; 2-2, m.55: Santi, de penalti e expulsión do porteiro Club do Mar; 3-2, m.93: Mino de penalti.

Por moi pouco o San Roman dá a volta ao partido de ida e clasifícase para semifinais. Pero o Club do Mar nesta xornada entre o bo facer do seu defensa e que a sorte non acompañou ao San Román. Pasaban 10 minutos da segunda metade e o resultado estaba 2-2 co Club do Mar cun home menos. Tiña o San Román a semi a un só gol tralo 1-2 da ida, pero non estivo acertado. O San Román contou con claras ocasións de gol, pero unhas veces a defensa que debaixo dos paus quitaron dúas ocasión de gol, e noutras que os dianteiro non tiveron acertados, fóiselles o partido, Xa co tempo cumplido, un balón longo contrólao Victor, do Club do Mar, dentro do área e Marcos defensor do San Roman derríbao facendo penalti que marca Mino facendo o definitivo 3-2.

Miguel do Soneira segue marcando as diferencias Miguel segue marcando as diferencias co Soneira

Soneira - Coristanco (3-3)

• Goles: 0-1, m.25: Mauri; 0-2, m.43: Arijon; 1-2, m.53: Miguel; 2-2, m.60: Miguel; 3-2, m.70: Teo; 3-3, m.83: Mauri.

O Soneira fixo valer o gol marcado no partido de ida, pero o Coristanco na primeira parte chegou adiantarse no marcador por 0-2. Así remataba, de feito, a primeira parte, nun partido con bastante tensión entre os dous equipos desde o inicio do mesmo. Tocaba remar ao cadro soneirán, e xa con Miguel e Ton no medio do campo, fixéronse donos do partido. Foi Miguel clave na remontada, marcando dous goles, que xunto ao de Teo daba o pase aos vimianceses.

Porteño - Ponteceso (3-2)

• Goles: 1-0, m.20: Pablo de falta; 2-0, m.55: Martín nunha contra; 2-1. m.60: Toni desde a frontal da área que debido con efecto; 3-1, m.65: Alan nun saque de corner; 3-2, m.75: Breogán, que tira desde a frontal do área que o porteiro moi tapado polos seus defensas nada puido facer para evitalo.

Partido moi disputado e destacado pola deportividade dos dous equipos, que xa viña marcado polo resultado da ida favorable aos camariñáns, que se metían por diante deixando a eliminatoria case sentenciada. Así e todo, os Ponteceso tivo máis o dominio do balón.