Martes. 23.04.2024

O Dumbría achégase arriba e o Zas sae do pozo

Xornada 13ª na 1ª Autonómica e a atención centrouse en Dumbría. O derbi entre Dumbría e Xallas puxo a cada no seu lugar e os de Canosa demostraron que este ano queren estar arriba. Quedan así a 1 punto do Cee, que aínda está nos postos de ascenso tralo incrible encontro que xogaron na Coruña. Poa súa banda, o Zas sumou unha vitoria tremendamente importante. Os de Claudio Casal pasan ao Caloe quedan a tan só 2 puntos da salvación.

Dumbría - Xallas (3-1)

• Dumbría: Juan, Iván Pequeño, Suso, Chula (Pablo Conde, min.46), Pablo Serrano, Aarón, Schuster (Marco Docabo, min.60), Iago, Eloy, Brais (Alberto, min.60), Adrián Mackaay (Jesús, min.75).
  • Xallas: Cheli, Ismael, Iván Forján, Carteiro (Alvaro, min.75), Pepe (Pica, min.55), Brais (Ricardo, min.77), Adrián Beiroa, Jesús, Ventura, Toni, Leo (Roberto, min.70).
  • Goles: 1-0, min.15: Adrián Mackaay; 2-0, min.50: Eloy; 3-0, min.70: Adrián Mackaay; 3-1, min.85: Roberto
  • Lesión: rompeu Pepe o xeonllo e ata tivo que marchar ata a ambulancia.
Bo ambiente en Dumbría, para recibir a un Xallas que podía ter alcanzado ao equpo dumbriés. A primeira parte foi moi tensa, moi trabada, con continuas interrupcións. A igualdade e a brega foron os protagonistas, pero tamén o foi o de sempre, Adrián Mackaay que tiña a caña preparada para poñer por diante aos de Canosa aos 15 minutos. Foi a raíz do segundo gol local, por parte de Eloy, cando o partido rematou. O Dumbría colleu o dominio do balón e o Xallas foi a remolque toda a segunda metade. Adrián Mackaay aumentou a súa renda e Roberto recurtou a modo de espexismo.

Zas - Sada (1-0)

• Zas: Luis de la Peña, Javi Mancebo, Luis Alvite, Kiko, Peque, Jorge (Pastor, min.75)å, Churi, Juan, Rubio, Javi, Jorge xuvenil.
  • Goles: 1-0, min.55: Juan de Botón.
  • Expulsión: Juan contra o final por unha agresión ao revolverse nun intento de agresión do contrario, que ata provocou que o encontro tivera que ser parado durante un rato para que chegara a ambulancia para levar ao agredido.
  • Lesión: Jorge o avogado do Zas.
Impresionante a vitoria do Zas ante un dos de arriba. E máis fáci da esperada xa que o equipo de Claudio Casal controlou o balón boa parte do partido e Luis de la Peña apenas tivo traballo. O Zas estivo moi ben plantado, con moita orde, deixando unha imaxe moi positiva. Tanto Javi Mancebo como lateral improvisado, como Juan ou Jorge tremendo no medio, fixeron un partidazo, e foi o propio Juan foi o autor do gol local. O encontro estivo parado uns minutos por unha tangana entre Juan e un xogador visitante, que rematou co xogador zaense expulsado e o visitante nunha ambulancia.

Víctoria - Cee (4-4)

• Cee: Mingos, Fiuza, Jacobo (Taski, min.46), Rafa, Dani, Angeliño, Penedo (Fermín, min.65), Fernando, Chapu, Llanero, Luigi.
  • Goles: 1-0, min.15; 2-0, min.40; 2-1, min.55: Luigi; 2-2, min.60: Taski; 2-3, min.65: Llanero de golazo dende fóra; 3-3, min.80: ; 4-3, min.88; 4-4, min.95: Llanero.
Partido tolo na Coruña no que puido gañar calquera. Foi moi intenso, quente e as alternativas foron constantes. Os ceenses sufriron unha desas arbitraxes "made in Coruña" que non favoreceu a ninguén. Os goles dos dianteiros ceenses, o último de LLanero xa con 5 minutos sobre os 90 regulamentarios, serviron para igualar a contenda.