O proxecto Fogóns do Anllóns ponse a andar con restaurantes, aloxamentos, produtores e mariscadores da comarca
Por fin o proxecto Os fogóns do Anllóns comeza a materializarse. Despois de máis de 3 anos de xestación, este proxecto que trata de poñer en valor a gastronomía e o patrimoio dos 5 concellos bergantiñáns vinculados co río Anllóns, salta á acción.
O 22 de outubro arrancará no Fórum Carballo un programa formativo que forma parte do e que ten como finalidade a creación de produtos turísticos paquetizables e vinculados á gastronomía.
Nesta primeira xornada, Sabores do Anllóns: fusionando territorios e tradicións. Novas estratexias turísticas para o desenvolvemento local, contarán con Alexandra Touza, CEO de Ponle cara al turismo. A sesión desenvolverase en horario de 16.30 a 19.30.
O programa vai dirixido a empresas turísticas, aloxamentos turísticos, hostalaría, empresas de servizos turísticos, agricultores e produtores, e mariscadores e pescadores artesáns do territorio que abrangue o proxecto Os fogóns do Anllóns. As persoas interesadas poden solicitar información ao detalle a través do teléfono 960 077 927 ou do enderezo electrónico [email protected].
Sesións formativas
As sesións formativas continuarán ata ao mes de decembro coas seguintes propostas:
- 11 de novembro (16.30 a 19.30 horas). Cultivando oportunidades, recollendo experiencias. Actividade en liña con Luismi Montoya e Alicia Mendive, de Agroturismo Mari Cruz.
- 18 de novembro (16.30 a 19.30 horas). Boas prácticas para o ensamble do sector primario e restauración. Sesión en liña con Alberto Galloso, CEO de Soluciones Turísticas.
- 25 de novembro (16.30 a 19.30 horas). Obradoiro de creación de experiencias turísticas con Elena Soler, consultora sénior en Castro Tourism Advisors. Actividade presencial, na Casa do Pendón de Cabana de Bergantiños.
- 2 de decembro (16.30 a 19.30 horas). Claves para innovar no márketing turístico, con Juan Castro, CEO de Castro Tourism Advisors. Sesión presencial na Casa da Cultura da Laracha.