O Proxecto Anllóns chámase ‘Os fogóns do Anllóns’ e aposta pola gastronomía
Novo paso adiante do Proxecto Anllóns. Un proxecto que ademais de realizar unha senda verde de 53km, quere abranguer tamén outros eidos como a gastronomía.
Así se deriva da nova xuntanza realizada onte entre Deputación, a empresa EOSA Estrategia y Organización S.A, e os Concellos implicados (Laracha, Cabana, Carballo, Coristanco e Ponteceso), na que ademais se lle puxo nome ao Proxecto: ‘Os fogóns do Anllóns’.
O grupo avanza así nun proxecto que vai solicitar 2.133.000 euros, a financiar en tres exercicios cos Fondos Next Generation.
A hostalería é un dos focos, pois, desta nova saída do proxecto. Unha liña está enfocada á transición dixital, con asesoramento especializado para hostalería local, que tamén recibirá esforzos en materia de competitividade na procura do embelecemento dos establecimentos, con louza e manteis elaborados na zona.
Ademais, propoñen xerar unha rede de miradoiros e doutros espazos novos para usar, por exemplo, como praias fluviais; e tamén limpar e eliminar as especies invasoras nas beiras dos ríos.
Tamén enfoca o punto de mira na mellora da eficiencia enerxética, coa organización de servizos de paseo en embarcacións limpas, rutas de cicloturismo e alugueiro de bicicletas, mesmo en restaurantes, e, a través do longo sendeiro verde.
O responsable de turismo da Deputación, Xosé Regueira, asegurou que tamén van traballar co produto elaborado, e quixo descatar a importancia de poñer en valor o produto de quilómetro 0 como “o pan e as fabas de Carballo, a pataca de Coristanco, o berberecho de Baldaio, as cereixas de Paiosaco ou as angulas de Ponteceso, e as festas que se celebran arredor deles”.
Posterior á xuntanza celebrada en Cabana, a empresa presentou o proxecto ao empresariado local, estando presentes representantes de varios aloxamentos turísticos de Ponteceso, das empresas Surca e A Bordo de pesca e turismo náutico (Ponteceso), da Asociación de Mariscadoras do Anllóns, da Asociacion Senda Nova (Carballo), da Asociación Íntegro, Granxa A Devesa (Ponteceso) e Restaurante Río Sil (Carballo).
Outras novas
- Febreiro 22: Medio millón para arrincar a primeira fase do Proxecto Anllóns: unha gran senda verde de 53km.
- Outubro 21: Constituído o Consello de Dirección do Proxecto Anllóns pensando nos Fondos Next Generation.
- 24-09-21: Creado un ente intermunicipal para xestionar o "Proxecto Anllóns”.
- Xullo 21: Deputación e 5 Concellos de Bergantiños crean o “Proxecto Anllóns”.
- As curiosas intervencións no río Anllóns.