Sábado. 28.01.2023
El tiempo

A Deputación estreou a presencia costeira en FITUR co proxecto Os Fogóns do Anllóns

Os Fogóns do Anllóns FITUR 2023
Presentación do proxecto gastronómico-natural da Deputación
A Deputación estreou a presencia costeira en FITUR co proxecto Os Fogóns do Anllóns

Arrincou a FITUR e o fixo co proxecto 'Os Fogóns do Anllóns’. A Deputación da Coruña protagonizou a primeira presentación da Costa da Morte no posto de Turgalicia na Feira Internacional de Madrid. Unha cita ateigada de xente, a meirande parte procedentes da comarca.

Os Fogóns do Anllóns-FITUR 2023-Deputacion

En presencia do delegado do Goberno, José Miñones, o presidente do Cluster de Turismo, Cesáreo Pardal; a directora Xeral de Turismo da Xunta Nava Castro; o alcalde de Cabana José Muíño, o Delegado territorial de la Xunta de Galicia, Gonzalo Trenor López, o vicepresidente da Deputación e responsable da área de turismo Xosé Regueira debullou as patas máis importantes deste proxecto que trata que colocar a comarca de Bergantiños (concretamente os Concellos polos que pasa o río Anllóns: A Laracha, Carballo, Coristanco, Ponteceso e Cabana) como un ideal destino gastronómico e de natureza.

Regueira quere convertir a zona nun “territorio gastronómico difererenciado” e que “destaque a nivel estatal e internacional” como refetente de “calidade e sustentabilidade”. Regueira afondou nos alicerces do

Ao seu carón estivo cociñeira do restaurante Pementa Rosa de Carballo, Rocío Martínez, poñendo en valor un dos grandes alicerces proxecto inter-institucional: a calidade do noso produto. “No río, na hora e nas nosas lonxas temos a nosa despensa, todo á man e do mellor do mellor”. A cociñeira asegurou, botando man do humor, que “eu non vou mercar en Mercamadrid tendo o mellor ao lado da casa”, e indicou que “non concibo unha gastronomía de calidade que non se basee no noso propio produto”.

Un vídeo

Ademais, a presentación estivo apoiada por dous pequenos vídeos nos que participaron representantes políticos dos cinco concellos que forman parte do Plan de Sustentabilidade Turística en Destino de ‘Os Fogóns do Anllóns’, o vicepresidente da Deptuación, Xosé Regueira, o cociñeiro Marcos Seoane do restaurante Río Sil e a cociñeira Rocío Martínez do restaurante Pementa Rosa (ambos de Carballo), a integrante da asociación Deportiva Downhill (BTT) da Laracha, María Rivera Haz, o presidente da asociación de veciños San Adrián de Verdes, José Rial, a empresaria Lucía Calvo da marca de produtos gourmet La Huerta D’Lujo de Coristanco, o ornitólogo José Luis Rabuñal e a presidenta da asociación de mariscadoras de Cabana, Inés García Fernández.

A presencia costeira en FITUR completarase estes días con:

 

Máis novas de turismo

Historial do proxecto dos Fogóns do Anllóns

No vídeo participaron representantes políticos dos cinco concellos que forman parte do Plan de Sustentabilidade Turística en Destino de ‘Os Fogóns do Anllóns’, o vicepresidente da Deptuación, Xosé Regueira, o cociñeiro Marcos Seoane do restaurante Río Sil e a cociñeira Rocío Martínez do restaurante Pementa Rosa (ambos de Carballo), a integrante da asociación Deportiva Downhill (BTT) da Laracha, María Rivera Haz, o presidente da asociación de veciños San Adrián de Verdes, José Rial, a empresaria Lucía Calvo da marca de produtos gourmet La Huerta D’Lujo de Coristanco, o ornitólogo José Luis Rabuñal e a presidenta da asociación de mariscadoras de Cabana, Inés García Fernández.

comentarios