Xoves. 18.04.2024
El tiempo

A Slow Food Galicia invade a Costa da Morte nesta fin de semana gastronómica

A Slow Food Galicia invade a Costa da Morte nesta fin de semana gastronómica

Co outono, ademais do teatro, chegan as propostas gastronómicas. Esta fin de semana son varias as citas como o Outono Gastronómico de Vimianzo, as IV Xornadas do Porco Celta da Costa da Morte, as citas de Comete o mar ou ata as XI Xornadas Micolóxicas da Costa da Morte.

Varias delas teñen un denominador común, que non é outro que ese agregador filosófico das propostas mundiais gastro-sostibles chamado Slow Food. Un movemento que se estende por Galicia dende a Costa da Morte e que segue a colaborar con diferentes estamentos da bisbarra. Desta volta colabora co Concello de Vimianzo na organización da iniciativa "Vimianzo Gastronómico. Compartimos Outono", ademais de participar nunha charla sobre o Porco Celta.

Explican que a proposta vimiancesa naceu precisamente an raíz dunha charla ofrecida na localidade pola gastrónoma Pía Lago, quen enxalzou as bondades do movemento creado no seu día en Italia por Carlo Petrini. A proposta, xa en marcha ao longo do mes de novembro, inclúe o traballo de 7 restaurantes, 7 locais de copas así como 3 panaderías do concello.

Pola súa banda, este sábado será Encarna Otero, da Slow Food Galicia a que achegue o movemento aos veciños de Corcubión e da zona nas IV Xornadas do Porco Celta da Costa da Morte.

Máis información

Novas relacionadas

Máis novas gastronómicas

Fonte

  • Nota de prensa da Slow Food Galicia.

Comentarios