Xoves. 04.06.2020
El tiempo

Unha ría eternamente pechada

Unha ría eternamente pechada

Xa hai máis de 9 meses dende que esta estampa non se observa na ría de Corcubión. E practicamente sen que a Costa se enteirase, pero a ría de Corcubión volve estar pechada ao marisqueo.

Ademais o peche é máis importante. Desta volta a zona pechada xa non é de porto de Corcubión ao porto de Brens; desta volta a Xunta catalogou como zona C toda a ría comprendida entre Cabo C a punta Galera, en Caneliñas.

A todo isto, a última nova que publicamos sobre a catalogación da ría corcubionesa foi en xaneiro de 2009 avisando de que a Xunta ía abrir a ría ao marisqueo, i é que para as novas positivas hai rolda e nota de prensa pero para as malas non.

Iso si, a causa principal do peche da ría é a presencia coliformes fecais. Unha morea de desaugues seguen abertos directamente ao mar dende hai anos, sen que as premisas de saneamento solucionen o problema.
Así e todo, está demostrada a presencia de hidrocarburos como o benzopireno (un dos máis perxudiciais para a saúde polo seu carácter canceríxeno) ou metais pesados, como o chumbo ou o cadmio.

Toxina

Pero ademais a toxina volve estar presente. A marea vermella fixo que este ano a produción sexa das máis baixas dos últimos anos.

Novas relacionadas

comentarios