A xornada do baloncesto costeiro deixa homenaxes e vitorias no norte

Nova xornada completa para o baloncesto costeiro, con mellores novas polo norte que polo sur.

1ª División Masculina, xornada2

• Resultado: Calvo Basket Xiria - Carfelo CV Viveiro (84-64)
  • Calvo Xiria: Diego, Godoy (1), PEdro Russel (10), Hermida (6), Jorge Guillamet (4), Manue Rey (20), Jovan Vukasinovic (12); Castiñeira (4), Óscar P´erez (4), Roselló (6), Pablo Moreira (17) e Javi Souto.
Manu Rey vestiu a camiseta do eterno capitán Roi Veiga Manu Rey vestiu a camiseta do eterno capitán Roi Veiga Complicada vitoria do Basket Xiria ante un Viveiro que vendeu cara a súa derrota. Os carballeses pegaron un salto no segundo cuarto de 10-12 puntos que non deixarían escapar, pero os da Mariña só se rendiron contra o final polo baixón físico. A xornada foi especial pola homenaxe ao eterno capital carballés, Roy Veiga, e ata o capitán actual, Manuel Rey vestiu a súa camiseta co 11 ás costas para Ademais a familia carballesa está contenta trala primeira vitoria do Vázquez y Reino na 2ª xornada da 2ª División Feminina. As moradas venceron por 28-54 en Betanzos, nun partido moito máis igualado do que sinala o marcador. Destacaron Iria Sánchez e Absa con 16 puntos cada unha. Vazquez y Reino 18-19 Vazquez y Reino 18-19

3ª División Sénior, xornada 3

• Resultado: CB Laracha –WANDER ACB Costa da Morte (98-36).
  • Parciais: 20-10; 27-12; 28-6; 23-08.
  • WANDER ACB COSTA DA MORTE: Alfredo, 4 ptos; Deril, 9 ptos (1 tripla); Sergio, 0 ptos; Manuel, 2 ptos; José, 11 ptos – quinteto inicial – Lucas, 2 ptos; Aitor, 8 ptos.
  Novamente dura derrota do equipo ceense fronte ao CB Laracha, equipo chamado a pelexar polos postos altos da clasificación, máis se cabe cas novas incorporacións. É xusto dicir que nos primeiros 15 minutos (metade do segundo cuarto) o equipo ceense tentaba pór as cousas complicadas ao equipo local sendo capaces de saír da presión plantexada con certa "facilidade" máis erráticos en ataque, non só á hora de probar sorte de cara ao aro, senon tamén nos pases, nos que se podían ver numerosas perdas. A partir de aí o Laracha consegue a despegar do marcador grazas en parte a esas perdas e ao acerto, tanto la liña exterior coma nos contraataques.

• Resultado: Basquet Coruña S - Carnicería Muíño Costa da Morte (76-34)
    • Parciais: 14-09; 27-11; 25-09; 10-05.
    • Carnicería Muíño Costa da Morte: Fran (12, 1T); Tinín (12); Jorge (6, 1T); Anxo (2); Dani - cinco inicial - Lois (2); Carlos.
Mal partido dos ceenses, que se ben, podían chegar a perder o encontro, a diferenza fíxose máis ampla do que podería ter sido. Nun primeiro momento, o equipo do Carnicería Muíño, era quen de defender e atacar e tratar a un equipo coruñés "de tu a tu", mais xa se empezaba a atisbar o que, ao final sería o punto clave do partido: as perdas de balón. A partir do comezo do segundo cuarto, esas perdas e a pouca dureza en defensa do conxunto visitante, facía que o Basquet Coruña S deixase o partido visto para sentencia, en dous cuartos nos que se ben, anotábase mais o menos o mesmo que no primeiro cuarto, se encaixaban unha morea de puntos (52 puntos encaixados só no segundo e terceiro período). Pola súa parte, os cadetes do Casa Sabina vencían por 62-33 ao Basquet Coruña u16/u17.

3ª División Sénior Masculino, xornada 3

• Resultado: Calvo Artai - CB Arteixo (67-48).
      • Parciais: 15-6; 28-22; 53-35; 67-48.
      • CALVO ARTAI (15 13 25 14): Andrés (10), Jaime (11), Dani, Diego (4), Adrián(6), Bruno (9), Marcos (2), Alessandro (8), Abraham (6) ,Pedro, Iván (4) e Javi (7).
Segunda vitoria consecutiva para os locais no segundo partido consecutivo xogado como local tras vencer ao Básquet Coruña. Vitoria clara dos xogadores de Alberto e Pablo nun partido xogado a impulsos e con ampla rotación dos doce xogadores citados. Moi bos os cuartos impares, o primeiro e o terceiro, tanto na faceta defensiva como na atacante. O partido quedou roto no terceiro parcial, onde os locais íanse aos 25 puntos anotados (tres menos que nos dous primeiros cuartos) e deixaban a diferenza nun claro 53 a 35. Ademais, as Junior do Carnicería Daniel Artai vencían ñas Trebóns por 45-80.